- Berichten
- 2.745
Biefstuk met geroosterde bloemkool en frietjes van pastinaak
Vooraf weer lekkere Hollandse garnalen met wat sla en saus.
Pastinaak geschild en in formaat frietjes gesneden (volgende keer mag het wat groter )
Wat marinade gemaakt van olijfolie ,knoflook en rozemarijn
De frietjes in een schaal de marinade erover en effe in laten trekken .
Dan op het rooster indirect op 180 graden af en toe om scheppen .
Bloemkool even gekookt in water met knoflook,laurier,koriander zaad en zout .
Daarna even uit laten lekken dan ingesmeerd met zonnebloemolie waar wat gerookte paprikapoeder doorzat .
En dan op het rooster indirect op 180 voor ongeveer 15 ? 20 min .
Vergeten een foto te maken op bbq dus niet gebeurt ??
Saus gemaakt van een specerijen mengsel van korianderzaad,venkelzaad,komijnzaad,mosterdzaad,peper,kurkuma,chilipoeder,zonnebloemolie ,kokosmelk en cr?me fraiche .
Kruidenmengsel even geroosterd in de koekenpan daarna in de vijzel fijn maken .
Olie warm maken in koekenpan kruidenmengsel erbij daarna kokosmelk en cr?me fraiche er door heen .
En dit over de bloemkool met geroosterde amandelen.
Een paar foto's maar mijn vrouw had de saus gemaakt maar was ik vergeten foto's te maken ??
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen wat zout erop en de bbq opgestookt en ze op het rooster gelegd voor 1 min. 45 graden gedraaid en weer een min.
Daarna hetzelfde met de andere kant met de thermapen de kerntemperatuur gemeten . 1 stuk was iets dikker deze een stapje hoger op het rooster gelegd tot deze ook 52 graden was even laten rusten.
Dan snijden en op het bord moet zeggen was weer heerlijk de pastinaak frietjes waren iets te ver maar toch nog wel lekker en de bloemkool was ook voor herhaling vatbaar .
Het recept voor bloemkool had ik van deze link https://www.gezondaantafel.nl/recepten/bijgerecht/geroosterde-bloemkool-van-de-bbq/
Het recept van de pastinaak frietjes van deze link https://bbqproof.nl/bbqrecepten/pastinaakfriet/
Vooraf weer lekkere Hollandse garnalen met wat sla en saus.

Pastinaak geschild en in formaat frietjes gesneden (volgende keer mag het wat groter )
Wat marinade gemaakt van olijfolie ,knoflook en rozemarijn
De frietjes in een schaal de marinade erover en effe in laten trekken .
Dan op het rooster indirect op 180 graden af en toe om scheppen .



Bloemkool even gekookt in water met knoflook,laurier,koriander zaad en zout .
Daarna even uit laten lekken dan ingesmeerd met zonnebloemolie waar wat gerookte paprikapoeder doorzat .
En dan op het rooster indirect op 180 voor ongeveer 15 ? 20 min .
Vergeten een foto te maken op bbq dus niet gebeurt ??

Saus gemaakt van een specerijen mengsel van korianderzaad,venkelzaad,komijnzaad,mosterdzaad,peper,kurkuma,chilipoeder,zonnebloemolie ,kokosmelk en cr?me fraiche .
Kruidenmengsel even geroosterd in de koekenpan daarna in de vijzel fijn maken .
Olie warm maken in koekenpan kruidenmengsel erbij daarna kokosmelk en cr?me fraiche er door heen .
En dit over de bloemkool met geroosterde amandelen.
Een paar foto's maar mijn vrouw had de saus gemaakt maar was ik vergeten foto's te maken ??


Biefstuk op kamertemperatuur laten komen wat zout erop en de bbq opgestookt en ze op het rooster gelegd voor 1 min. 45 graden gedraaid en weer een min.
Daarna hetzelfde met de andere kant met de thermapen de kerntemperatuur gemeten . 1 stuk was iets dikker deze een stapje hoger op het rooster gelegd tot deze ook 52 graden was even laten rusten.
Dan snijden en op het bord moet zeggen was weer heerlijk de pastinaak frietjes waren iets te ver maar toch nog wel lekker en de bloemkool was ook voor herhaling vatbaar .




Het recept voor bloemkool had ik van deze link https://www.gezondaantafel.nl/recepten/bijgerecht/geroosterde-bloemkool-van-de-bbq/
Het recept van de pastinaak frietjes van deze link https://bbqproof.nl/bbqrecepten/pastinaakfriet/