BasBQ
Beef en Steak

Biefstuk grillen houtskool of briketten?

Nou Rudi ik geloof dat er tips zat gegeven zijn waar je wat aan kan hebben.

heel mischien een ideetje om er een klein bbqtje bij te zetten een WGA bijvoorbeeld met een gietijzeren rooster om lekker snel en op een hete temp te grillen.

vind het namelijk zelf altijd te lang duren om de 57 van 125 graden naar plus 250 te stoken om een eind sear te geven.
hiervoor stook ik dan liever even de wga goed heet met houtskool.

en gewoon nog een keer proberen met goede steaks.
 
Peter W zei:
een WGA bijvoorbeeld met een gietijzeren rooster om lekker snel en op een hete temp te grillen.

Zijn die te koop die gietijzeren voor een WGA?
 
Peter, goeie tip.
Dat gietijzeren rooster voor mijn WGA staat inderdaad nog op mijn verlanglijstje
 
Rudik zei:
Mijn vermoeden is dat er veel juiste opmerkingen zijn gemaakt.
De vleeskwaliteit heeft er zeker mee te maken.
Het op temperatuur brengen met een te hoge keteltemperatuur is volgens mij ook een misser.
Het vlees had na het op temeratuur brengen een uitgedroogde indruk.

Conclusie:
1 vlees halen bij een goede slager.
2 voorgaren bij een lage temperatuur
3 direkt grillen heb ik nog steeds niet onder de knie.
4 veeeeeeel blijven oefenen
En voorgaren bij lage temp: ja, maar alleen als het vlees dikker is dan pakweg  4 cm. Anders hoeft dat niet. Dan kun je gelijk grillen.
 
Dank je Peter...

Neem aan dat die van royaalbbq.nl goed genoeg is...
Die van die Duitse site, kan je er 2 voor de prijs van 1 kopen bij royaalBBQ.

 
ThrowonD zei:
Dank je Peter...

Neem aan dat die van royaalbbq.nl goed genoeg is...
Die van die Duitse site, kan je er 2 voor de prijs van 1 kopen bij royaalBBQ.

Nou gietijzer is gietijzer daar zit niet zo veel verschil in.
en ja die van royaalbbq zijn goed alleen moet je die even op maat slijpen en voor de minder handige mensen is die uit duitsland een optie.

 
Terug
Bovenaan Onderaan