- Berichten
- 44
Aangezien ik sinds kort ben aangemeld bij dit forum plaats ik wat foto's uit mijn archief. Begin april heb ik na lang wikken en wegen toch maar een BGE aangeschaft en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Nadat het ei netjes door de dealer was ge?nstalleerd begon het natuurlijk gelijk te kriebelen om er wat mee te doen!! En wat is er mooier dan de BGE te ontmaagden met de klassieke BCC!
Een mooi kippetje gescoord bij de keurslager.
De volgende rub heb ik gebruikt:
1 tl venkelpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl bruine suiker
1 tl (milde) chilippoeder
Snufje Zeezout
Snufje Peper
Geheel met ca drie eetlepels olijfolie mengen tot een mooie pasta en de kip hier van binnen en buiten mee insmeren. Evt nog een uurtje laten marineren in de koelkast. Vervolgens BGE voorbereiden voor indirect grillen bij ca 180 graden. Dan blikje Heineken openen en een flinke slok nemen!!! Kip vervolgens over het blikje schuiven en dit geheel op een beercanchicken standaard zetten! Vervolgens indirect grillen tot de kerntemperatuur van het borststuk ca 75 graden bedraagt!
Dan zelf even lekker gaan zitten met een koud flesje Heineken en wachten tot de kerntemperatuur de gewenste waarde bereikt.
Dan nog even laten rusten en smullen maar!!
Een mooi kippetje gescoord bij de keurslager.

De volgende rub heb ik gebruikt:
1 tl venkelpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl bruine suiker
1 tl (milde) chilippoeder
Snufje Zeezout
Snufje Peper
Geheel met ca drie eetlepels olijfolie mengen tot een mooie pasta en de kip hier van binnen en buiten mee insmeren. Evt nog een uurtje laten marineren in de koelkast. Vervolgens BGE voorbereiden voor indirect grillen bij ca 180 graden. Dan blikje Heineken openen en een flinke slok nemen!!! Kip vervolgens over het blikje schuiven en dit geheel op een beercanchicken standaard zetten! Vervolgens indirect grillen tot de kerntemperatuur van het borststuk ca 75 graden bedraagt!

Dan zelf even lekker gaan zitten met een koud flesje Heineken en wachten tot de kerntemperatuur de gewenste waarde bereikt.

Dan nog even laten rusten en smullen maar!!
