BasBQ
Beef en Steak

bewaren van de glaze voor spareribs

 

solexfrank

Stoker
Berichten
408
Hallo bbq-mannen/vrouwen

Hoelang kan je de aangemaakte glaze voor de easterwoodssparibs bewaren ?
Ik heb een tijdje terug eens wat aangemaakt maar weet niet zeker of het nog goed is .
Uiteraard wel koel bewaard (koelkast).
 
in van die handige trendy weckpotten, daar doe ik het tenminste in.
 
Hallo Frank, ik maak ongeveer 1 l, bokalen van een halve liter 5 min uit koken tot aan de rand vullen eentje voor direct te gebruiken en de andere op een donker plaatsje, de laatste heb ik bij wijze van experiment nog na 4 maanden geproefd bij de hamburgers, no problemo, een keer open geweest gaat die wel in de koelkast, super spul h?  :D
 
Ik liep precies tegen hetzelfde aan afgelopen weekend. Ik heb de glaze gekookt, af laten koelen en vervolgens ingevroren. Aankomend weekend kijken hoe het gaat, dan heb ik het weer nodig :)
 
Misschien niet helemaal inhoudelijk gericht op het (lang) bewaren van een glaze, maar ik vries nog wel eens zaken in in ijsblokjesvormen. Zaken als pizzasaus, pesto enz.
Of pastasauszen in portieverpakking in een ziplock zakje; plat maken en dan neemt het amper ruimte in in je vriezer (ooit gezien bij Jamie oliver).

Dan hoef je niet een hele batch te ontdooien maar alleen wat je nodig hebt.
 
nix13 zei:
in van die handige trendy weckpotten, daar doe ik het tenminste in.

Ik heb wat problemen met die handige trendy weckpotten omdat de klemsluiting maar aan ??n kant aandrukt en daardoor soms niet goed afsluit.
Heb jij daar geen last van ?
Vroeger werd er ingemaakt met een losse beugel over de hele pot, die trok de deksel aan beide kanten aan, dat ging meestal wel goed.
 
goedemorgen
Ik heb al leuke tips voorbij zien komen , zeker het invriezen van kleine portie's lijkt me wel handig
Alvast bedankt
 
Hans zei:
nix13 zei:
in van die handige trendy weckpotten, daar doe ik het tenminste in.

Ik heb wat problemen met die handige trendy weckpotten omdat de klemsluiting maar aan ??n kant aandrukt en daardoor soms niet goed afsluit.
Heb jij daar geen last van ?
Vroeger werd er ingemaakt met een losse beugel over de hele pot, die trok de deksel aan beide kanten aan, dat ging meestal wel goed.
Gelukkig geen last van. Had er eentje nodig en zag er een van Rudolfs 24 kitchen staan.
best een degelijke..
 
Bij de Xenos heb ik glazen conserven potten gekocht van 300 ML. Die wil ik gaan gebruiken om de saus in te bewaren. Ga zijn verhaal volgen

https://youtu.be/63OkRaVBUVo
 
joethesmoker zei:
Bij de Xenos heb ik glazen conserven potten gekocht van 300 ML. Die wil ik gaan gebruiken om de saus in te bewaren. Ga zijn verhaal volgen

https://youtu.be/63OkRaVBUVo

Dat ziet er heel bruikbaar uit. Ik heb nog en vraagje.
Heb je ze al in gebruik?
Zo ja, Hoe ging het openen na enige tijd ?
En de afsluitring, is dat een losse rubberen ring? (los te koop?)
Lijkt me een handige pot. ;)
Ik hoor het graag van je.
B.V.D.

Hans.

 
Hans zei:
joethesmoker zei:
Bij de Xenos heb ik glazen conserven potten gekocht van 300 ML. Die wil ik gaan gebruiken om de saus in te bewaren. Ga zijn verhaal volgen

https://youtu.be/63OkRaVBUVo

Dat ziet er heel bruikbaar uit. Ik heb nog en vraagje.
Heb je ze al in gebruik?
Zo ja, Hoe ging het openen na enige tijd ?
En de afsluitring, is dat een losse rubberen ring? (los te koop?)
Lijkt me een handige pot. ;)
Ik hoor het graag van je.
B.V.D.

Hans.

Nee, nog geen tijd gehad om het te maken.

Er zit verder geen afsluitring bij, net als bij de HAK potjes heb je dat niet. Hij trekt gewoon vacuum.

Ik ga deze maken: http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html

Als iemand nog een goed blues hog bbq saus recept heeft dan houd ik mij aanbevolen. Is die van Noskos nog steeds all round favoriet?
 
Blues hog clone ooit wel eens opgezocht, maar nooit gemaakt.
Heb mijn ingevroren glaze vandaag gebruikt, ging prima (weekje vriezer), even opgekookt en gebruikt, heerlijk!
 
joethesmoker zei:
Hans zei:
joethesmoker zei:
Bij de Xenos heb ik glazen conserven potten gekocht van 300 ML. Die wil ik gaan gebruiken om de saus in te bewaren. Ga zijn verhaal volgen

https://youtu.be/63OkRaVBUVo

Dat ziet er heel bruikbaar uit. Ik heb nog en vraagje.
Heb je ze al in gebruik?
Zo ja, Hoe ging het openen na enige tijd ?
En de afsluitring, is dat een losse rubberen ring? (los te koop?)
Lijkt me een handige pot. ;)
Ik hoor het graag van je.
B.V.D.

Hans.

Nee, nog geen tijd gehad om het te maken.

Er zit verder geen afsluitring bij, net als bij de HAK potjes heb je dat niet. Hij trekt gewoon vacuum.

Ik ga deze maken: http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html

Als iemand nog een goed blues hog bbq saus recept heeft dan houd ik mij aanbevolen. Is die van Noskos nog steeds all round favoriet?


Nog steeds een van de lekkerste  ( vinden wij.  :) )  zeker bij spareribs.
Gebruik hem zonder de Liquid Smoke  bij veel gerechten . =D>
 
Terug
Bovenaan Onderaan