- Berichten
- 7.066
Beste BBQ-Vrienden!
Eindelijk weer eens een weekendje tijd en vooral zin om wat lekkers te maken èn te fotograferen. Die combi vind ik gedurende de wintermaanden vaak lastiger dan anders. Vooral 's avonds in weer en wind en het donker kook ik vaak nog wel graag maar echt Het Grote Groene Ei aan en alles dan uitgebreid vastleggen voor jullie, dat komt er vaak niet van. Maar dit weekend dus wel!
Dus gas op die lolly!
Voor een lunch gerechtje op zaterdag kwam ik twee mooie dikke entrecotes tegen van graan gevoerd Argentijns rund. Die hadden zo'n machtig mooi vet randje erlangs dat die mee moesten met Sander. En ik kwam nog wat ander spul tegen dat me wel aansprak tot het verkennen van leuke combinaties.
Dit vlees is zo mooi smaakvol van zichzelf dat ik alleen maar koos voor een mooie peper en zout mix. Flor del Delta met zout uit de Ebro en een aantal verschillende hele zalige pepertjes waaronder Sechuan. Echt een top mix!
Gewoon lekker grillen tot een lekker korstje en een kern van zo'n 52°C op het rooster, dan gauw eraf en even laten rusten dan gaart het vlees nog wat na. Mooi biertje erbij en dat haalt beide enorm op. Better Together!
Ik koos voor deze Sappige Hoppige Rakker van Sierra Nevada. Liquid Hoppiness. Geinig biertje. Zalig bij Steak!
Er zat nog lekker wat warmte in het ei dus besloot ik meteen maar de mise en place te doen voor het avond-ensemble.
Groene Spargels en Cashew nootjes waren daarbij nodig.
Daarna mijzelf beloond met een uurtje achter in de tuin met een mooi zwaar donker bier:
Deze zware donkere dame van Wilderen met een scheut Whisky erbij. Alsof de Cuvée Clarisse nog niet lekker genoeg is hebben ze hier een flinke slok zelfgestookte Wild Weasel Whisky bij gegooid. Neem daar gerust even de tijd voor. Hele mooie dikke jetser vol smaak!
Smaak paletje ook weer een beetje opfrissen voor de avond, want ik had daarvoor hele andere componentjes voor ogen:
Een mooi stuk rugfilet van een winterkabeljauw (ook wel 'Skrei') die volgens de visboer wat zoetiger is dan normale kabeljauw omdat die zich in de wintermaanden tegoed doet aan garnaaltjes... tja, dan pak je die ook mee en maak je er een mooi gerechtje van natuurlijk!
En samen op de rookplank met wat gegrilde limoentjes:
En daar aten we dus gewoon een heerlijk saladetje bij van die spargels, limoen, avocado en de cashews... wat een zalige combinatie!
Die warm gerookte vis (cederhout van de plank gecombineerd met een blokje kersenhout voor de eerste broodnodige rook) is echt zo enorm lekker, in combi met de gegrilde asperges, kanpperige nootjes en de garnaaltjes ook echt weer een topper!
Daar dronken we een mooie Grüne Veltliner uit Oostenrijk bij. Een heel mooi fris droog en peperig wijntje, paste er echt geweldig goed bij!
Dan toch wel de grootste verrassing, het lunch gerechtje van vandaag... misschien vooraf minder fotogeniek maar zo ontzettend lekkere combinatie dat die ik die de eer wil gunnen om aan de wedstrijd deel te nemen... daar komt 'ie!
Vers geraspte kaas en fijn gesneden Taggiasca olijfjes om een gegrilde rib karbonade af te toppen... mooi vlees en gesmolten kaas, voor mij een top combinatie!
Ik had twee top karbo's met een prachtig vetje erlangs. Ik heb die hard aangegrild voor een mooi kleurtje en korstje.
Daarna afgetopt met de kaas en de olijfjes en die nog even met indirecte hitte van de dome op het ei een kleurtje gegeven!
Ik gebruikte daarvoor het grillverhogertje zodat de boven warmte goed werd afgegeven zonder dat de directe hitte van onderen de porkchops minder sappig maakte. De garing was na het grillen eigenlijk al perfect.
Daar dronken we een heerlijke Sauvignon Blanc bij. Wat een Genot!
Het vlees was nog zo enorm lekker sappig man... het was gewoon weer ouderwets genieten aan tafel, deze maak ik van de zomer ook zeker nog eens voor vrienden in de tuin. Ik kan haast niet wachten op mooier weer!
Nou nog even lekker uitbuiken met een mooie stevige Coconuts van Lervig.
Ik zit achter in de tuin jongens en meisjes... mij niet bellen...
Tot gauw lieverds, het was te lang geleden.
Peace.
Eindelijk weer eens een weekendje tijd en vooral zin om wat lekkers te maken èn te fotograferen. Die combi vind ik gedurende de wintermaanden vaak lastiger dan anders. Vooral 's avonds in weer en wind en het donker kook ik vaak nog wel graag maar echt Het Grote Groene Ei aan en alles dan uitgebreid vastleggen voor jullie, dat komt er vaak niet van. Maar dit weekend dus wel!
Dus gas op die lolly!
Voor een lunch gerechtje op zaterdag kwam ik twee mooie dikke entrecotes tegen van graan gevoerd Argentijns rund. Die hadden zo'n machtig mooi vet randje erlangs dat die mee moesten met Sander. En ik kwam nog wat ander spul tegen dat me wel aansprak tot het verkennen van leuke combinaties.
Dit vlees is zo mooi smaakvol van zichzelf dat ik alleen maar koos voor een mooie peper en zout mix. Flor del Delta met zout uit de Ebro en een aantal verschillende hele zalige pepertjes waaronder Sechuan. Echt een top mix!
Gewoon lekker grillen tot een lekker korstje en een kern van zo'n 52°C op het rooster, dan gauw eraf en even laten rusten dan gaart het vlees nog wat na. Mooi biertje erbij en dat haalt beide enorm op. Better Together!
Ik koos voor deze Sappige Hoppige Rakker van Sierra Nevada. Liquid Hoppiness. Geinig biertje. Zalig bij Steak!
Er zat nog lekker wat warmte in het ei dus besloot ik meteen maar de mise en place te doen voor het avond-ensemble.
Groene Spargels en Cashew nootjes waren daarbij nodig.
Daarna mijzelf beloond met een uurtje achter in de tuin met een mooi zwaar donker bier:
Deze zware donkere dame van Wilderen met een scheut Whisky erbij. Alsof de Cuvée Clarisse nog niet lekker genoeg is hebben ze hier een flinke slok zelfgestookte Wild Weasel Whisky bij gegooid. Neem daar gerust even de tijd voor. Hele mooie dikke jetser vol smaak!
Smaak paletje ook weer een beetje opfrissen voor de avond, want ik had daarvoor hele andere componentjes voor ogen:
Een mooi stuk rugfilet van een winterkabeljauw (ook wel 'Skrei') die volgens de visboer wat zoetiger is dan normale kabeljauw omdat die zich in de wintermaanden tegoed doet aan garnaaltjes... tja, dan pak je die ook mee en maak je er een mooi gerechtje van natuurlijk!
En samen op de rookplank met wat gegrilde limoentjes:
En daar aten we dus gewoon een heerlijk saladetje bij van die spargels, limoen, avocado en de cashews... wat een zalige combinatie!
Die warm gerookte vis (cederhout van de plank gecombineerd met een blokje kersenhout voor de eerste broodnodige rook) is echt zo enorm lekker, in combi met de gegrilde asperges, kanpperige nootjes en de garnaaltjes ook echt weer een topper!
Daar dronken we een mooie Grüne Veltliner uit Oostenrijk bij. Een heel mooi fris droog en peperig wijntje, paste er echt geweldig goed bij!
Dan toch wel de grootste verrassing, het lunch gerechtje van vandaag... misschien vooraf minder fotogeniek maar zo ontzettend lekkere combinatie dat die ik die de eer wil gunnen om aan de wedstrijd deel te nemen... daar komt 'ie!
Vers geraspte kaas en fijn gesneden Taggiasca olijfjes om een gegrilde rib karbonade af te toppen... mooi vlees en gesmolten kaas, voor mij een top combinatie!
Ik had twee top karbo's met een prachtig vetje erlangs. Ik heb die hard aangegrild voor een mooi kleurtje en korstje.
Daarna afgetopt met de kaas en de olijfjes en die nog even met indirecte hitte van de dome op het ei een kleurtje gegeven!
Ik gebruikte daarvoor het grillverhogertje zodat de boven warmte goed werd afgegeven zonder dat de directe hitte van onderen de porkchops minder sappig maakte. De garing was na het grillen eigenlijk al perfect.
Daar dronken we een heerlijke Sauvignon Blanc bij. Wat een Genot!
Het vlees was nog zo enorm lekker sappig man... het was gewoon weer ouderwets genieten aan tafel, deze maak ik van de zomer ook zeker nog eens voor vrienden in de tuin. Ik kan haast niet wachten op mooier weer!
Nou nog even lekker uitbuiken met een mooie stevige Coconuts van Lervig.
Ik zit achter in de tuin jongens en meisjes... mij niet bellen...
Tot gauw lieverds, het was te lang geleden.
Peace.
Laatst bewerkt: