BasBQ
Beef en Steak

Beste temperatuur voor een Tajine

Luuster

Vuurmaker
Berichten
79
Weet iemand hoe heet een keramische bbq moet zijn om
een beetje fatsoenlijk een gerecht met een tajine te bereiden?

Alvast dank,
 
Hier ben ik ook naar op zoek. Op internet zegt men dat een Tajine de oven in moet rond de 130 - 150 graden. Dus op de Q zou ik het ook rustig aan doen. Ik ga het morgen denk ik eens proberen!
 
Je moet een graad of 20 hoger gaan zitten dan wat ze aangeven voor een oven.
 
Erg leuk idee! Ben benieuwd naar je ervaring. 
 
Mike v R zei:
Je moet een graad of 20 hoger gaan zitten dan wat ze aangeven voor een oven.
Geldt dat ook voor bv suddervlees in een DO (dus in mijn ei), en waarom is dat? Komt dat doordat dometemp hoger is dan op rooster?
Vast dank!
 
Ik heb net ff wat gemaakt op de tajine. Ik heb de Q op ongeveer 175 graden gehouden de tajine dit z'n werk goed!
acb1f41a834f3c2c47e5fbe22e7c03b6.jpg
0696d06291d58dbaadd264885a6a3027.jpg
734aee7bcdbd90e48118e13d65df4ddb.jpg
68d0bb866700b714a03bfbb640ea513f.jpg
0ff5fbc9ffb6c916e00ceb56b2620764.jpg
5d809da249731dd740cf452c7f6dd77a.jpg
040ff64b03e4c9838daef65ad8fa2fbe.jpg


Snelle variant met rundergehaktballetjes.
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Ik heb deze even omhoog geschopt want het suddervleesseizoen komt er weer aan  :p
@Jaap: Weet je nog hoelang je hem ongeveer in je q had?
Ik zie trouwens dat je hem er direct op hebt gezet, waarom niet indirect?
@ Mike (of iemand anders die het weet): Je schreef dat je met een Tajine ongeveer 20 graden hoger moet zitten dan in de oven. Waarom is dat en geldt dat ook voor bv een DO in je ei?
Vast dank!
 
Jorte zei:
Ik heb deze even omhoog geschopt want het suddervleesseizoen komt er weer aan  :p
@Jaap: Weet je nog hoelang je hem ongeveer in je q had?
Ik zie trouwens dat je hem er direct op hebt gezet, waarom niet indirect?
@ Mike (of iemand anders die het weet): Je schreef dat je met een Tajine ongeveer 20 graden hoger moet zitten dan in de oven. Waarom is dat en geldt dat ook voor bv een DO in je ei?
Vast dank!

Tot dat het klaar was. Weet het niet meer. Een tajine hoort volgens mij vanouds her direct op de kolen. Zo gebruiken ze hem in bijvoorbeeld Marokko ook.
 
Terug
Bovenaan Onderaan