Beef en Steak

Beste methode krokant buikspek BBQ

 

Edwin84

Pitmaster
Berichten
846
Heerlijk (Chinees) krokant buikspek doet het altijd goed. Er zijn veel videos en blogs over te vinden en iedereen beweert de beste methode te hebben gevonden.
Tot nu toe is de enige methode die mijn consistent een goed resultaat geeft met de airfryer. Maarja op de BBQ moet dit ook kunnen.

Wie heeft een methode waarbij je de spek alleen op de BBQ bereidt zonder bijvoorbeeld het spek eerst te koken. Ik zie van alles voorbij komen. Azijn wel/niet, gaatjes prikken wel/niet, nachtje met zout of nachtje met een hele zoutkorst etc.

Belangrijkste is voor mij een simpel en efficiënte methode met een grote succesfactor. Welke methode gebruiken jullie?

Mocht dit onderwerp al voorbij zijn gekomen, ik kon met de zoekfunctie het niet vinden, dan is een link altijd welkom.
 
Mij is het ook nog nooit gelukt helaas, dus ik ben er ook wel benieuwd naar!
 
Met en zonder zwoerd staan er toch wat bereidingen hier, ga even zoeken
 
Zoveel BBQ veteranen hier. En krokant buikspek is toch een geliefd gerecht. Wie heeft de gouden tip?

Anders blijf ik met de airfryer werken.
 
Onderwerp 'Buikspek: Babi spek (buikspek Babi Pangang style)' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/buikspek-babi-spek-buikspek-babi-pangang-style.27750/

Bijvoorbeeld.
Maar als je op hef forum zoektop buikspek krijg je ook oa een mooie bereiding van @Erik B71

Onderwerp 'Bapi pangang van buikspek' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/bapi-pangang-van-buikspek.36879/

Ook Noskos heeft een mooi recept met zwoerd.

 
Ik houd deze ook even in de gaten.
Niet dat het echt mislukt,maar die perfecte perfecte is mij ook nog niet gelukt.
 
Ik heb diverse methodes geprobeerd, azijn, zwoerd inprikken ect, geloof wel tien variaties. Was nooit echt tevreden. De methode uit onderstaande link geeft een goed resultaat en werkt altijd bij mij en m’n vrienden waarmee ik hem heb gedeeld:
 
Terug
Bovenaan Onderaan