Ik had nog een mooi klein braadkuikentje van dik een kilo in de vriezer liggen dus was het tijd om de eerste badge te veroveren. Zeker niet mijn eerste BCC maar dit was by far de lekkerste tot nu toe. In plaats van het klassieke recept heb ik hem deze keer eerst in een kruidig pekelbad met flink wat citroen laten zwemmen.
Pekel bestaat uit grof zeezout, bruine basterdsuiker, jeneverbes, zwarte peper, paar plakjes knoflook, rozemarijn, tijm, laurier en een citroen.
Na 4 uur baantjes trekken ging de kip in een relatief simpele droge coating (zout, zwarte peper, knoflookpoeder, cayennepeper, gerookte paprika en oregano).
De kip nam plaats op een groot blikje radler (dat kon natuurlijk niet anders met een citroenpekel). Driekwart van de inhoud ging richting de chef.
Na 45 minuten wat puntpaprika en aubergine erbij om te grillen.
Na een uur was ie 70 graden en vond ik het wel mooi geweest. Het eindresultaat was bijzonder mals, zelfs de normaal wat drogere borst was heerlijk sappig en het vleugje citrus was duidelijk te proeven door de hele kip. Velletje was super krokant.
Al met al zeer geslaagd!
Pekel bestaat uit grof zeezout, bruine basterdsuiker, jeneverbes, zwarte peper, paar plakjes knoflook, rozemarijn, tijm, laurier en een citroen.
Na 4 uur baantjes trekken ging de kip in een relatief simpele droge coating (zout, zwarte peper, knoflookpoeder, cayennepeper, gerookte paprika en oregano).
De kip nam plaats op een groot blikje radler (dat kon natuurlijk niet anders met een citroenpekel). Driekwart van de inhoud ging richting de chef.
Na 45 minuten wat puntpaprika en aubergine erbij om te grillen.
Na een uur was ie 70 graden en vond ik het wel mooi geweest. Het eindresultaat was bijzonder mals, zelfs de normaal wat drogere borst was heerlijk sappig en het vleugje citrus was duidelijk te proeven door de hele kip. Velletje was super krokant.
Al met al zeer geslaagd!