- Berichten
- 1.648
Afgelopen zaterdag bij de plaatselijke slager 2 dik bevleesde ribben gekocht (diepvries). Die rustig laten ontdooien en op zondagavond in 2 verschillende rubs gezet. Volgende dag rond 11 uur de q aangestoken en smokerbak gevuld met een stuk whiskyvaten hout. Toen die begon te roken de ribs op de Q gelegd. Temperatuur was constant 107 gr. Na 3 uur de ribbels uiteindelijk in een grote ovenschaal gelegd. Alufolie ging tot 2 x toe kapot. Schaal voorzien van wat warme appelsap en goed ingepakt in alufolie. Na 2 uur alufolie van de schaal gehaald (kwam behoorlijk wat stoom vanaf) en weer op de Q gelegd (107 gr). Na 30 min de ribs ingesmeerd met domi nr 4 bbq saus en de temp verhoogd naar dik 200 gr. 30 min later zagen de ribs er heerlijk uit. Buitenkant beetje krokant, vlees heerlijk sappig. Tot nu toe de beste ribs die we ooit gegeten hebben

De 2 rubs


Ingesmeerd met Domi nr 4

En na 30 min op dik 200 gr zien ze er zo uit

We hebben weer heerlijk gegeten
Bedankt weer voor het kijken

De 2 rubs


Ingesmeerd met Domi nr 4

En na 30 min op dik 200 gr zien ze er zo uit

We hebben weer heerlijk gegeten
Bedankt weer voor het kijken