BasBQ
Beef en Steak

beginner vraagt hulp, BEENHAMMETJE

  • Onderwerp starter antique_1a_top
  • Startdatum
A

antique_1a_top

Gast
Goede Middag mede BBQers,

zoals het er naar uitziet word het zaterdag tijd om voor het eerste te gaan 'spelen'
met mijn gister ontvangen weber 57 gbs.

naar vele jaren, huis tuin en keuken hamburgers, satehtjes enz gemaakt te hebben
word het nu tijd voor the next level.

om het mezelf niet te moeilijk te maken lijkt mij een Beenhammetje een leuke uitdaging.

kan iemand me vertellen hoe warm ik de Q moet opstoken alvorens de Beenham te plaatsen?
en bij welke kern temperatuur deze goed is??

graag zou ik er een lekker sausje bij maken. honing mosterd??  iemand toevallig een receptje bij de hand?

verder zou ik een makkelijk bijgerecht op de bbq erbij willen bereiden, iemand wat makkelijks in dachten??
aardappel om een leuke manier??

zal zaterdag foto's flitsen en zondag plaatsen

Gr Wilco


 
Allereerst wat heb je voor een beenhammetje?
Een kant en klare of ga je er een maken?
 
Als de Been ham er 1 is uit de supermarkt (niks mis mee want die gebruik ik zelf ook heel vaak) dan is hij bijna altijd al gebrined, dus bakklaar
Maple, mosterd Jack Daniel's glaze vinden wij hier super lekker.

Glaze:
3 el. grove mosterd
3 el. Maple syrup, maar honing of stroop kan ook
1/2-1 el. Jack Daniel's Whiskey

Beenham licht kruiden met Peper, want zout is zo'n voorgebrinde ham al genoeg.
BBQ op 150-180-gr.C en de Ham indirect garen tot 60 gr. C ondertussen enkele malen moppen met de glaze.
Als de Ham 60 gr.C heeft bereikt geef ik hem altijd nog even een korte end sear
Even laten rusten in de Alu folie en klaar, aansnijden en smullen.

De Glaze kun je ook nog als sausje over de gesneden ham serveren.

 
hoihoi,

ja, "kant en klare" uit de supermarkt word het.

ik zal de recepten ff gaan doorspitten,

leuk,

bedankt
 
Die ik gepost heb is ook zo'n kant en klare....
Zijn goed te doen zo.
EVentueel nog wat rookhout er bij .....
 
zo... de rakkers liggen in de marinade.

snel even de marinade voor geproefd op de varkenshaas uit de pan van vandaag, heerlijk sappig!

 
Terug
Bovenaan Onderaan