- Berichten
- 119
Druk bezig met voorbereidingen op onze aanstaande bruiloft, dus moest de ceremoniemeesters wel een beetje kriebelen.
Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn nieuwe inkbird en beercan chickenpan van Burnhard uit te proberen.
Bbq op 190 graden gezet
De kip niet te sterk gekruid, zout peper, wat chilipoeder, knoflook en paprikapoeder.
In het vochtbakje en door de groenten een laagje tripelbier en gekruimeld bouillonblokje gedaan. Bij de groenten ook nog wat rode wijnazijn.
Voor groenten gebruikt wat ik nog had liggen. Bleekselderij, wortel, rode ui, paprika, champignons en rode krieltjes.
Tijd niet in de gaten gehouden, maar met de melder van de inkbird bij 72° van de bbq afgehaald. Sappig! Niet eerder zo sappig gehad bij BCC. Meestal vind ik roadkill sappiger.
Bleek toch nog wat trek te zijn, dus ook twee opgerolde speklapjes rustig gegaard, dat duurde nog wel even! Wel lekker met appelstroop, chilipoeder en stukjes appel ertussen. De volgende keer mag het mij nog zoeter. De foto's ben ik vergeten.
Tot slot een toetje uit het complete bbq boek van Julius Jaspers. Mascarpone (gemend met amarettosiroop) met gebrande hazelnoten, gegrild suikerbrood en rode vruchtjes. Wordt zeker nog een keer gemaakt! Volgende keer doe ik wel echte amaretto.
Temp in de kamado ook beter onder controle, al met al een geslaagd avondje
Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk
Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn nieuwe inkbird en beercan chickenpan van Burnhard uit te proberen.
Bbq op 190 graden gezet
De kip niet te sterk gekruid, zout peper, wat chilipoeder, knoflook en paprikapoeder.
In het vochtbakje en door de groenten een laagje tripelbier en gekruimeld bouillonblokje gedaan. Bij de groenten ook nog wat rode wijnazijn.
Voor groenten gebruikt wat ik nog had liggen. Bleekselderij, wortel, rode ui, paprika, champignons en rode krieltjes.
Tijd niet in de gaten gehouden, maar met de melder van de inkbird bij 72° van de bbq afgehaald. Sappig! Niet eerder zo sappig gehad bij BCC. Meestal vind ik roadkill sappiger.
Bleek toch nog wat trek te zijn, dus ook twee opgerolde speklapjes rustig gegaard, dat duurde nog wel even! Wel lekker met appelstroop, chilipoeder en stukjes appel ertussen. De volgende keer mag het mij nog zoeter. De foto's ben ik vergeten.
Tot slot een toetje uit het complete bbq boek van Julius Jaspers. Mascarpone (gemend met amarettosiroop) met gebrande hazelnoten, gegrild suikerbrood en rode vruchtjes. Wordt zeker nog een keer gemaakt! Volgende keer doe ik wel echte amaretto.
Temp in de kamado ook beter onder controle, al met al een geslaagd avondje
Verstuurd vanaf mijn CPH2065 met Tapatalk