- Berichten
- 1.302
Gisteren voor de eerste keer Beercan Chicken gemaakt, wat een feest.
Bij de Turkse slager een kip meegenomen, beestje woog 1550 gram, om te beginnen heb ik hem/haar eerst van binnen en van buiten afgespoeld.
Ik heb geen blikjes bier, maar deze stond er nog en moest toch op.
Omdat het velletje wat lastig los kwam deze het eerste stukje met een lepel losgemaakt.
Een flinke hoeveelheid van " mijn eigen rub " rondom onder het velletje verdeeld.
Even kijken hoe ver het blik er in moet ..
Na een uurtje de kip in de koelkast te hebben laten wennen aan de kruiden en aan het idee van een blik in het achterwerk de opstelling klaar gezet, de brikettenstarter brand al.
Zo .. dát zit me een partij lekker ..
De thermometers geplaatst.
Op naar de bbq!
Een uurtje later komt de temperatuur al in de goede richting, maar is nog maar rond de 60 graden
Waarom weet ik niet, de temperatuur boven in de ketel gemeten zat ruim op de 190 graden maar dat laatste stukje duurde wel erg lang, maar na nog ruim 45 minuten is de 73,5 graden bereikt. het ruikt heerlijk en ziet er meer dan lekker uit.
Eenmaal op het aanrecht nogmaals gecheckt.
Is het geen plaatje .. ?
Toen na een kwartiertje rusten aansnijden, 2 mooie sappige dikke filets en wat los vlees.
En het een en ander aan kluifwerk, velletje was lekker knapperig.
Wat groente en Turks brood er bij, een begin portie voor vrouwlief.
En natuurlijk moet de kok ook eten ..
Uiteindelijk het karkas kaal gemaakt, de rest was vanmorgen ontbijt ..
Omdat het op het laatst erg langzaam ging heb ik de kip omgedraaid met de borst naar de briketten toe om de boel wat te versnellen, er zat nog wel genoeg hitte in de bbq, temperatuur bleef hangen rond de 180 / 190 graden toen was binnen tien minuten de 73 graden gehaald.
Eindresultaat, een heerlijke malse kip, een lekker stuk brood en een geslaagde maaltijd, voor herhaling vatbaar.
Dank voor het lezen en kijken! ( en uiteraard, advies is altijd welkom
)
Bij de Turkse slager een kip meegenomen, beestje woog 1550 gram, om te beginnen heb ik hem/haar eerst van binnen en van buiten afgespoeld.
Ik heb geen blikjes bier, maar deze stond er nog en moest toch op.

Omdat het velletje wat lastig los kwam deze het eerste stukje met een lepel losgemaakt.

Een flinke hoeveelheid van " mijn eigen rub " rondom onder het velletje verdeeld.


Even kijken hoe ver het blik er in moet ..


Na een uurtje de kip in de koelkast te hebben laten wennen aan de kruiden en aan het idee van een blik in het achterwerk de opstelling klaar gezet, de brikettenstarter brand al.

Zo .. dát zit me een partij lekker ..


De thermometers geplaatst.

Op naar de bbq!

Een uurtje later komt de temperatuur al in de goede richting, maar is nog maar rond de 60 graden

Waarom weet ik niet, de temperatuur boven in de ketel gemeten zat ruim op de 190 graden maar dat laatste stukje duurde wel erg lang, maar na nog ruim 45 minuten is de 73,5 graden bereikt. het ruikt heerlijk en ziet er meer dan lekker uit.

Eenmaal op het aanrecht nogmaals gecheckt.

Is het geen plaatje .. ?

Toen na een kwartiertje rusten aansnijden, 2 mooie sappige dikke filets en wat los vlees.

En het een en ander aan kluifwerk, velletje was lekker knapperig.

Wat groente en Turks brood er bij, een begin portie voor vrouwlief.

En natuurlijk moet de kok ook eten ..


Uiteindelijk het karkas kaal gemaakt, de rest was vanmorgen ontbijt ..


Omdat het op het laatst erg langzaam ging heb ik de kip omgedraaid met de borst naar de briketten toe om de boel wat te versnellen, er zat nog wel genoeg hitte in de bbq, temperatuur bleef hangen rond de 180 / 190 graden toen was binnen tien minuten de 73 graden gehaald.
Eindresultaat, een heerlijke malse kip, een lekker stuk brood en een geslaagde maaltijd, voor herhaling vatbaar.
Dank voor het lezen en kijken! ( en uiteraard, advies is altijd welkom
