- Berichten
- 24
Nouja soort van, ik heb wel bier gebruikt maar ik heb zo'n super mooie gietijzer pan. Anyway, here we go...
Hier staan alle spullen klaar, handje pruimen snippers in wat alu folie, de kip al een paar uur in de rub, het bier ontkurkt.
Woops, iets te heet.. schuifen dicht en klep even open..
Ok, temp rond de 220c (nog iets wat heet) maar kip kan er op, temp meter in ze huisje gezet (het spetterde wat).
Na iets meer dan een uur hebben we 80c kern temp bereikt, na controle was de kip nog net helemaal gaar.
Beetje extra vocht, de temp meter op een andere plek en nog even terug.
Uiteindelijk is het allemaal gelukt.. Het smaakt prima...
Hier staan alle spullen klaar, handje pruimen snippers in wat alu folie, de kip al een paar uur in de rub, het bier ontkurkt.

Woops, iets te heet.. schuifen dicht en klep even open..

Ok, temp rond de 220c (nog iets wat heet) maar kip kan er op, temp meter in ze huisje gezet (het spetterde wat).

Na iets meer dan een uur hebben we 80c kern temp bereikt, na controle was de kip nog net helemaal gaar.

Beetje extra vocht, de temp meter op een andere plek en nog even terug.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt.. Het smaakt prima...
