- Berichten
- 397
Zaterdag pulled porc voor een knorretje en zondag beercan chicken voor een tokkie.
De hele kip eerst maar eens een gezouten bad gegeven met : zout, suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, laurierpoeder en jeneverbessen.
Sorry voor de kwaliteit van de foto. Nadat hij daarin de nacht heeft rondgezwommen de kip afgedroogd en in de koelkast uit laten drogen.
Ik had in Duitsland een leuke standaart gescoord voor de kip dus die gaan we nu uitproberen.
Een citroen erin en afgetopt met donkerbier. (donker bier in huis gehaald om de BBQ sauce van Ghost te maken
)
Tokkie direct op de hete kolen ongeveer 200 °C voor een uurtje ongeveer. Na een uur alles ingesmeerd met de héérlijke BBQ sauce recept Ghost.
Nog ff de tijd om een champignon recept uit te proberen van de BBQ helden. Campignons marineren in sojasauce, Balsamico azijn. peper, zout, olijfolie. thijm en peterselie.
Alles op de BBQ voor een mooie grilstreep.
Na ongeveer 1.30 uur was tokkie op temperatuur 74°C
FF laten rusten en toen het mes erdoor. Voor nu alleen de poten en de vleugeltje met de champignons en friet, morgen de borst.
We zijn blij met het resultaat, het smaakte heerlijk.
De hele kip eerst maar eens een gezouten bad gegeven met : zout, suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, laurierpoeder en jeneverbessen.
Sorry voor de kwaliteit van de foto. Nadat hij daarin de nacht heeft rondgezwommen de kip afgedroogd en in de koelkast uit laten drogen.
Ik had in Duitsland een leuke standaart gescoord voor de kip dus die gaan we nu uitproberen.
Een citroen erin en afgetopt met donkerbier. (donker bier in huis gehaald om de BBQ sauce van Ghost te maken

Tokkie direct op de hete kolen ongeveer 200 °C voor een uurtje ongeveer. Na een uur alles ingesmeerd met de héérlijke BBQ sauce recept Ghost.
Nog ff de tijd om een champignon recept uit te proberen van de BBQ helden. Campignons marineren in sojasauce, Balsamico azijn. peper, zout, olijfolie. thijm en peterselie.
Alles op de BBQ voor een mooie grilstreep.
Na ongeveer 1.30 uur was tokkie op temperatuur 74°C
FF laten rusten en toen het mes erdoor. Voor nu alleen de poten en de vleugeltje met de champignons en friet, morgen de borst.
We zijn blij met het resultaat, het smaakte heerlijk.
