BasBQ
Beef en Steak

Beercan Chicken met groentjes in Leffe Blond

 

Peter1970

Tondelzoeker
Berichten
4
Als eerste de maiskip van ca. 1.5 kilo gepekeld in een badje van 1,5 ltr water, zeezout, basterd suiker, tabasco, gekneusde tenen knoflook en een paar grof gesneden uien. Dit alles zo'n 12 uurtjes laten staan.
Na de maiskip vervolgens goed onder de kraan afgespoeld te hebben, het velletje van de borstfilet losgemaakt en de filet ingesmeerd met een lekkere rub en het velletje weer teruggedaan.
Hierna de maiskip besprenkeld met olijfolie en een heerlijke droge rub speciaal voor kip en deze 2 uurtjes gekoeld laten staan.
Ondertussen de BGE opgestookt tot 170 graden.
Blokje kersenhout op de gloeiende kolen gelegd en de maiskip op een blikje Leffe Blond gezet met daar nog ca 30cl Leffe in en deze in een bakblik geplaatst (kon de 30cm skillet even niet vinden).
Bakblik in de BGE geplaatst en onderin wat aardappelschijfjes en diverse groetjes gelegd.
Daarna het bakblik gevulde met 300cc Leffe Blond en 1,5 ltr water.
Na ongeveer was alles klaar en had de maiskip een kerntemp van 72 graden.
Alles van de BGE gehaald en de maiskip voor 10 minuutjes ingepakt in alluminium folie.
En daarna: smikkelen 😋😋



20220914_190647.jpg
 
Oe, dit is een lekkere variant.

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Lekker bruin rugje gegeven
Staat lekker hoog in’t ei zo
 
Terug
Bovenaan Onderaan