- Berichten
- 39
Afgelopen donderdag voor de eerste keer "echt" iets op mijn vierkante bbq gemaakt. Jemig wat vond ik het "spannend". Waarom? Geen idee
.
We hebben het recept van @noskos aangehouden. Eerst samen het filmpje gekeken en daarna aan de slag gegaan.
Samen met de jongste de kip voorbereid om hem vervolgens op zijn troon te hijsen
Daarna was het tijd om de bbq aan te steken:
Nadat de briketen klaar waren, tijd om ze om te keren, goed te leggen en de kip erin te zetten:
De temperatuur was rond de 150 graden bij de kip en na ongeveer 45 minuten (zoon was ongeduldig
) eens de temperatuur gemeten. Kip was er nog lang niet en dat geeft niet. Daarna om de 15 minuten eens meten en na nog eens 45 minuten later was de kerntemperatuur goed. In totaal ongeveer anderhalf uur in de bbq gestaan.
Tijd om de kip eruit te halen en nog 10 minuten laten staan rusten.
Ondertussen had ik ook nog aardappels gemaakt en deze afgebakken in de bbq. Normaal die ik dit in de oven of gewoon op het gas.
Jemig wat was de kip lekker!!!! Sappig en zo mals. Ik hou absoluut niet van kluiven, dus alleen de borstfilets gepakt en mijn zoon heeft op zijn gemak de kip kaalgeplukt. Mijn dochter was er niet en baalden flink toen ze dit de volgende dag hoorden. Er was nog kip over en dit lekker voor haar opgebakken en op een geroosterd bolletje gedaan.
Voor de volgende keer al een hoop ideeën om het meer te "personaliseren".
Waarom ik nu zo zenuwachtig was
. Geen flauw idee.........
Als ik in de keuken kook, mislukt er ook wel eens wat. Tja..... jammer dan. Als het echt niet eetbaar is, zit de snackbar om de hoek.
We hebben er ontzettend veel plezier aan beleeft. Morgen gaan we MOINK Balls proberen.

We hebben het recept van @noskos aangehouden. Eerst samen het filmpje gekeken en daarna aan de slag gegaan.
Samen met de jongste de kip voorbereid om hem vervolgens op zijn troon te hijsen
Daarna was het tijd om de bbq aan te steken:
Nadat de briketen klaar waren, tijd om ze om te keren, goed te leggen en de kip erin te zetten:
De temperatuur was rond de 150 graden bij de kip en na ongeveer 45 minuten (zoon was ongeduldig

Tijd om de kip eruit te halen en nog 10 minuten laten staan rusten.
Ondertussen had ik ook nog aardappels gemaakt en deze afgebakken in de bbq. Normaal die ik dit in de oven of gewoon op het gas.
Jemig wat was de kip lekker!!!! Sappig en zo mals. Ik hou absoluut niet van kluiven, dus alleen de borstfilets gepakt en mijn zoon heeft op zijn gemak de kip kaalgeplukt. Mijn dochter was er niet en baalden flink toen ze dit de volgende dag hoorden. Er was nog kip over en dit lekker voor haar opgebakken en op een geroosterd bolletje gedaan.
Voor de volgende keer al een hoop ideeën om het meer te "personaliseren".
Waarom ik nu zo zenuwachtig was

Als ik in de keuken kook, mislukt er ook wel eens wat. Tja..... jammer dan. Als het echt niet eetbaar is, zit de snackbar om de hoek.
We hebben er ontzettend veel plezier aan beleeft. Morgen gaan we MOINK Balls proberen.