Gisteren voor het eerst mijn nieuwe kamado ingewijd. Ik had een Weber q100 en een Smokey Joe. Die laatste wilde absoluut niet de temperatuur regelen en de q100 is vooral geschikt voor direct grillen. Dus de boel verkocht en met de kamado aan de slag. Mooi ding en gekocht via marktplaats adresje voor een schappelijke prijs.
Een kippetje gekruid gekocht bij de keurslager en op een Weber chicken smoker gezet met een half blikje bier ertussen. Daarna ongeveer 75 minuten op 180 graden indirect gegrild. Resultaat was erg goed gaat (kerntemperatuur van 80 graden) en crunchy velletje.
Al met al geslaagde eerste poging, waarbij het even zoeken was naar de inlaat en top lucht gaten. Toch kun je de kamado erg goed regelen en ben er erg blij mee.
Volgende week eens pulled porc proberen ;-)
O ja, de foto's:
Een kippetje gekruid gekocht bij de keurslager en op een Weber chicken smoker gezet met een half blikje bier ertussen. Daarna ongeveer 75 minuten op 180 graden indirect gegrild. Resultaat was erg goed gaat (kerntemperatuur van 80 graden) en crunchy velletje.
Al met al geslaagde eerste poging, waarbij het even zoeken was naar de inlaat en top lucht gaten. Toch kun je de kamado erg goed regelen en ben er erg blij mee.
Volgende week eens pulled porc proberen ;-)
O ja, de foto's:



