BasBQ
Beef en Steak

Beer chicken op de nieuwe kamado

 
 

yvosurf

Kooltjesharker
Berichten
146
Gisteren voor het eerst mijn nieuwe kamado ingewijd. Ik had een Weber q100 en een Smokey Joe. Die laatste wilde absoluut niet de temperatuur regelen en de q100 is vooral geschikt voor direct grillen. Dus de boel verkocht en met de kamado aan de slag. Mooi ding en gekocht via marktplaats adresje voor een schappelijke prijs.

Een kippetje gekruid gekocht bij de keurslager en op een Weber chicken smoker gezet met een half blikje bier ertussen. Daarna ongeveer 75 minuten op 180 graden indirect gegrild. Resultaat was erg goed gaat (kerntemperatuur van 80 graden) en crunchy velletje.

Al met al geslaagde eerste poging, waarbij het even zoeken was naar de inlaat en top lucht gaten. Toch kun je de kamado erg goed regelen en ben er erg blij mee.

Volgende week eens pulled porc proberen ;-)

O ja, de foto's:

2c4ac14c3513a4480083b04d34f7f149.jpg


44626747c333427d600bc60fa23af9e0.jpg


2380c4bcfaad5c9b74ffd4e26b1e7e85.jpg


729bb922b4b69f78a6ac54d5d0ae1656.jpg
 
Owwwww wat is hij nog wit!!
Snel viesmaken hoor.

Dit was al een mooie run!
 
lekker hoor, welkom bij de tokkies  :)

Ik zie dat je je ook nog niet voorgesteld hebt, zou je dat nog even willen doen?  ;)
 
Leo zei:
lekker hoor, welkom bij de tokkies  :)

Ik denk niet dat het genoeg is voor een sticker.... Geen foto van de kip op de Q...
 
Terug
Bovenaan Onderaan