BasBQ
Beef en Steak

Beer can kip...

bmateijsen

Sprokkelaar
Berichten
29
Recent heb ik van Frits zijn Smokey mountain over genomen en inmiddels al wat gerechten op gemaakt. De allereerste was een beer can chicken. Kip met een huisgemaakt rub van komijn, venkelzaad, paprika/ chilipoeder, zout en donkere suiker ingewreven en en 6 uur laten intrekken. Daarna de WSM voor 110 graden met minion methode klaar gemaakt. De kip op een blikje hertog jan en gerookt tot de temperatuur op de dij 72 graden gaf....

11150884_947306221954298_3873131782337578247_n.jpg
 
Lekker hoor! Ziet er goed uit!
 
Lin zei:
Lekker hoor! Ziet er goed uit!

Thanks! Was ook erg lekker. Rookhout was overigens 2 stukken berken die ik nog had liggen. Deze wil ik nog wel een paar keer doen, maar dan met wat fruithout.
 
lekker kippetje hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan