Vandaag me maar eens gewaagd aan een kippetje, op vleugels na had ik hier nog nooit wat mee gedaan.
Een maiskip gekocht en gerubd met een mix van zout, peper, oregano, knoflook en paprika.
We gaan voor een mediterrane smaak.
Als vocht heb ik wat port met rozemarijn en knoflook, licht voorverwarmd zodat het wat meer stoom afgeeft.
Het eerste obstakel diende zich al vrij snel aan, mijn gebruikelijke opstelling van de Kamado Joe werkt niet in deze situatie, de kip is te hoog.
Maar dieper op de zit krijg ik haar niet, dus met wat gekunstel uiteindelijk toch de deksel gesloten, deze raakt de nek maar dat deel ga ik toch niet eten dus komt vast goed.
Resultaat:
Lekker kippetje, helaas was het velletje zacht geworden tijdens het rusten maar de smaak en sappigheid was dik in orde.
Dit ga ik vaker doen!
Een maiskip gekocht en gerubd met een mix van zout, peper, oregano, knoflook en paprika.
We gaan voor een mediterrane smaak.
Als vocht heb ik wat port met rozemarijn en knoflook, licht voorverwarmd zodat het wat meer stoom afgeeft.
Het eerste obstakel diende zich al vrij snel aan, mijn gebruikelijke opstelling van de Kamado Joe werkt niet in deze situatie, de kip is te hoog.
Maar dieper op de zit krijg ik haar niet, dus met wat gekunstel uiteindelijk toch de deksel gesloten, deze raakt de nek maar dat deel ga ik toch niet eten dus komt vast goed.
Resultaat:
Lekker kippetje, helaas was het velletje zacht geworden tijdens het rusten maar de smaak en sappigheid was dik in orde.
Dit ga ik vaker doen!
Laatst bewerkt: