BasBQ
Beef en Steak

(Beer) can chicken

 

DannyvdH

Vuurmaker
Berichten
64
Vandaag me maar eens gewaagd aan een kippetje, op vleugels na had ik hier nog nooit wat mee gedaan.

Een maiskip gekocht en gerubd met een mix van zout, peper, oregano, knoflook en paprika.
We gaan voor een mediterrane smaak.
Als vocht heb ik wat port met rozemarijn en knoflook, licht voorverwarmd zodat het wat meer stoom afgeeft.
1000009764.jpg


Het eerste obstakel diende zich al vrij snel aan, mijn gebruikelijke opstelling van de Kamado Joe werkt niet in deze situatie, de kip is te hoog.
1000009765.jpg

Maar dieper op de zit krijg ik haar niet, dus met wat gekunstel uiteindelijk toch de deksel gesloten, deze raakt de nek maar dat deel ga ik toch niet eten dus komt vast goed.

Resultaat:
1000009768.jpg

Lekker kippetje, helaas was het velletje zacht geworden tijdens het rusten maar de smaak en sappigheid was dik in orde.
Dit ga ik vaker doen!
 
Laatst bewerkt:
Netjes, een goed begin is het halve werk.

Kun je je hitte schilden en rooster niet nog 1 niveau laten zakken?
 
Jammie dat ziet er erg lekker uit. Gefeliciteerd met je Tokkie !!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan