- Berichten
- 36
Dit weekend voor de tweede keer de bbq aan, met vandaag Beer Can Chicken. Het slachtoffer:
Het kippie even bijgewerkt, in de olie en de kruiden gezet. Het bierblikje erin en een biertje voor onderweg…
De bbq was inmiddels opgestookt tot 180 graden volgens de inkbird. De dome thermo gaf 160 aan. Een klein blokje appelhout toegevoegd en tot 74 graden gegaard. Richting het eind de temperatuur nog iets omhoog.
Het eindresultaat staat hieronder. Smaak van de witte stukken was erg goed. De skin helaas niet zo crispy. Misschien toch de dome thermo aan gaan houden.. daarnaast was de rook toch wat overheersend, terwijl het echt een klein stuk was.
Ruimte voor verbetering, wel leuk om een keer te doen. Toch ga ik het bij de spatchcock houden.
Het kippie even bijgewerkt, in de olie en de kruiden gezet. Het bierblikje erin en een biertje voor onderweg…
De bbq was inmiddels opgestookt tot 180 graden volgens de inkbird. De dome thermo gaf 160 aan. Een klein blokje appelhout toegevoegd en tot 74 graden gegaard. Richting het eind de temperatuur nog iets omhoog.
Het eindresultaat staat hieronder. Smaak van de witte stukken was erg goed. De skin helaas niet zo crispy. Misschien toch de dome thermo aan gaan houden.. daarnaast was de rook toch wat overheersend, terwijl het echt een klein stuk was.
Ruimte voor verbetering, wel leuk om een keer te doen. Toch ga ik het bij de spatchcock houden.
Laatst bewerkt: