Beste mede bbq'ers,
Gisteren voor de eerste keer Beer Can Chicken gemaakt, niet op een blikje maar op een Chicken Sitter. Die kreeg ik erbij toen ik de Weber 57 van iemand overnam. Eerst een flinke scharrelkip bij AH gekocht en met een rub ingesmeerd. De bbq naar zo'n 160 graden gebracht en het kippetje erin, op een gietijzeren bakplaatje gezet. Na een uurtje was de kerntemperatuur van 78 graden bereikt en voila, een mooie gebruinde en vooral sappige kip op tafel
Gisteren voor de eerste keer Beer Can Chicken gemaakt, niet op een blikje maar op een Chicken Sitter. Die kreeg ik erbij toen ik de Weber 57 van iemand overnam. Eerst een flinke scharrelkip bij AH gekocht en met een rub ingesmeerd. De bbq naar zo'n 160 graden gebracht en het kippetje erin, op een gietijzeren bakplaatje gezet. Na een uurtje was de kerntemperatuur van 78 graden bereikt en voila, een mooie gebruinde en vooral sappige kip op tafel