- Berichten
- 101
Vandaag dan eindelijk de kans gegrepen om de volgende sticker te verdienen: Beer Can Chicken. Ik ben persoonlijk meer fan van de "Spatchcock methode" maar die sticker hè...
Over de voorbereiding kan ik kort zijn. De basis was een "kant en klare" hele kip. Om de kans op droog vlees te verkleinen, heb ik deze geïnjecteerd met een mix van kippenbouillon en kruiden uit de ingrediëntenlijst.
Vervolgens heb ik hem op een blikje Hertog-Jan gezet, met de meater in de borst op de grote schaal. Metr de BBQ op 140gr.
Dit bleek echter geen optie, de kip was hiervoor net iets te hoog. Plan B: Kleinere schaal en op het kolenrooster.
Na 3 kwartier begon het er toch wel op te lijken. En temperatuur van de BBQ op laten lopen naar 180 graden. Voornamelijk om het vel zo knapperig mogelijk te krijgen.
Na anderhalf uur, 66gr kern in de borst.
Eruit gehaald bij 75 graden in de borst. Let op: Hier is het blikje goed te zien
Resultaat van de borst:
Geserveerd met patat en pindasaus, hiervan in de haast van het opeten geen foto van gemaakt.
Leuk om weer eens te doen, maar de volgende keer toch weer opengevouwen op het rooster.
Bekijk bijlage 18687
Over de voorbereiding kan ik kort zijn. De basis was een "kant en klare" hele kip. Om de kans op droog vlees te verkleinen, heb ik deze geïnjecteerd met een mix van kippenbouillon en kruiden uit de ingrediëntenlijst.
Vervolgens heb ik hem op een blikje Hertog-Jan gezet, met de meater in de borst op de grote schaal. Metr de BBQ op 140gr.
Dit bleek echter geen optie, de kip was hiervoor net iets te hoog. Plan B: Kleinere schaal en op het kolenrooster.
Na 3 kwartier begon het er toch wel op te lijken. En temperatuur van de BBQ op laten lopen naar 180 graden. Voornamelijk om het vel zo knapperig mogelijk te krijgen.
Na anderhalf uur, 66gr kern in de borst.
Eruit gehaald bij 75 graden in de borst. Let op: Hier is het blikje goed te zien
Resultaat van de borst:
Geserveerd met patat en pindasaus, hiervan in de haast van het opeten geen foto van gemaakt.
Leuk om weer eens te doen, maar de volgende keer toch weer opengevouwen op het rooster.
Bekijk bijlage 18687
Laatst bewerkt: