BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken

 
 

bassabbas

Sprokkelaar
Berichten
31
Op naar het volgende stickertje, een eerste keer beer can chicken. Wat later op de avond begonnen dus het was al donker, goede verlichting staat nog op het to-do lijstje voor de buitenkeuken, dus de foto's zijn wat slechter dan gehoopt. Om de een of andere reden vergeet ik altijd genoeg foto's te maken, maar hieronder het resultaat.

Noskos the chicken gebruikt, kamado indirect tussen de 170-180gr. Volgende keer eindig ik wat hoger denk ik, het velletje was erg zacht helaas. Maar de kip was heerlijk sappig!

Klaar om te gaan
bcc2.jpg


Lekker in de rook
bcc1.jpg



en het eindresultaat
bcc.jpg
 
zo, das een flinke dame.
en een knapperig velletje valt niet mee hoor.
gelukkig smaakt het kipje goed, en ook nog eens een tokkie verdient. top
 
Volgens mij is er flink in het klantenbestand gesnoeid. 🤣
Lekker beestje. Welkom bij de 🐓🐓
 
Ziet er erg mooi uit. Heeft vast erg goed gesmaakt. Heeft iemand nog tips voor een krokante vel? Ik heb dit de vorige keer ook gehad (zachte vel)
 
Mooi kippie. Voor een krokanter vel kun je eens proberen de kip goed droog te deppen na het afspoelen. En eventueel een paar uur onafgedekt in de koelkast laten drogen. Heeft bij mij goed geholpen
 
Lekker chicky hoor. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan