- Berichten
- 6
De vrouw heeft avond dienst dus met de kleine man beer can chicken op het programma. Gisteren al bij de slager een mooi kippetje gekocht en zelfde avond ook al in de rub gezet die ik vond op de big green egg site. (Deze was niet zo heel pittig voor de kleine man. Ook nog de helft van de paprikapoeder gebruikt wat zij zeiden dus qua pit moet die mild blijven.)
Rond half 4 de ketel aangeslingerd en rond de 180 geprobeerd te krijgen. Half uurtje pielen en toen had ik hem redelijk stabiel op 190. Vorige keer had ik limoen met boter tussen de borst gedaan en voor het wel smaakvol alleen wilde het dit keer met citroen proberen. Smaakte me veel beter.
Een blikje mythos bier waar ik tegen op zag om hem te drinken erin(kwam dus goed uit) en op de BBQ. Met de rug naar de briketten en na 1.5 uur had ik in de borst 74 graden. Vervolgens 10 minuten rusten en met een lekker patatje en wat appelmoes aan de smikkel. Smaakte erg goed. De borst vond ik iets aan de droge kant dus volgende keer gaat die er iets eerder af.
Al met al heeft het zeker gesmaakt.
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Rond half 4 de ketel aangeslingerd en rond de 180 geprobeerd te krijgen. Half uurtje pielen en toen had ik hem redelijk stabiel op 190. Vorige keer had ik limoen met boter tussen de borst gedaan en voor het wel smaakvol alleen wilde het dit keer met citroen proberen. Smaakte me veel beter.
Een blikje mythos bier waar ik tegen op zag om hem te drinken erin(kwam dus goed uit) en op de BBQ. Met de rug naar de briketten en na 1.5 uur had ik in de borst 74 graden. Vervolgens 10 minuten rusten en met een lekker patatje en wat appelmoes aan de smikkel. Smaakte erg goed. De borst vond ik iets aan de droge kant dus volgende keer gaat die er iets eerder af.
Al met al heeft het zeker gesmaakt.




Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk