- Berichten
- 1.840
Hallo Mede BBQ-ers,
Na de sprong in het diepe met de ribs, was de volgende sessie een wat makkelijker gerecht.
De welbekende Beer Can Chicken.
Dit keer mijn ouders uitgenodigd om te komen eten, voor de lunch welteverstaan. B-)
Minder stress en minder voorbereiding: BBQ aansteken, beetje overtollig vet aan de buitenkant wegsnijden, Dry rub aanbrengen op en onder de huid, blikje opensnijden en paar slokjes Radler nemen om vervolgens de kip erop te monteren. Even klooien maar het is gelukt! Vervolgens Kippetje iets meer dan een uurtje op de bbq en Voila, lekker smullen =P~
Nou moet ik zeggen, Radler is niet mijn helemaal ding. geef mij maar een lekkere sour of neipa!
Toch is mijn keuze gevallen op een Radler voor de beer can chicken voor de simpele reden dat ik hoopte dat de citroen smaak in de kip zou trekken.
Hoewel ik geen referentie heb, vond ik dat wel meevallen.
Voor de bbqers onder ons die dit gerecht al meerdere keren hebben gemaakt. Merk je het verschil tussen de verschillende dranken of is het puur om de kip sappig te houden?
Als dit wel effect heeft op de smaak, welke verrassende smaken zijn leuk om te proberen en welke effect brengt dat met zich mee?
Conclusie van dit gerecht, erg sappig en smakkelijk en makkelijk te maken.
Zeker voor herhaling vatbaar maar nu tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuw gerecht.
Hierbij enkele foto's:
Rub aangebracht op het aanrecht
Met rub op de BBQ.
Hij is klaar!
Even laten Rusten en dan smullen:
Na de sprong in het diepe met de ribs, was de volgende sessie een wat makkelijker gerecht.
De welbekende Beer Can Chicken.
Dit keer mijn ouders uitgenodigd om te komen eten, voor de lunch welteverstaan. B-)
Minder stress en minder voorbereiding: BBQ aansteken, beetje overtollig vet aan de buitenkant wegsnijden, Dry rub aanbrengen op en onder de huid, blikje opensnijden en paar slokjes Radler nemen om vervolgens de kip erop te monteren. Even klooien maar het is gelukt! Vervolgens Kippetje iets meer dan een uurtje op de bbq en Voila, lekker smullen =P~
Nou moet ik zeggen, Radler is niet mijn helemaal ding. geef mij maar een lekkere sour of neipa!
Toch is mijn keuze gevallen op een Radler voor de beer can chicken voor de simpele reden dat ik hoopte dat de citroen smaak in de kip zou trekken.
Hoewel ik geen referentie heb, vond ik dat wel meevallen.
Voor de bbqers onder ons die dit gerecht al meerdere keren hebben gemaakt. Merk je het verschil tussen de verschillende dranken of is het puur om de kip sappig te houden?
Als dit wel effect heeft op de smaak, welke verrassende smaken zijn leuk om te proberen en welke effect brengt dat met zich mee?
Conclusie van dit gerecht, erg sappig en smakkelijk en makkelijk te maken.
Zeker voor herhaling vatbaar maar nu tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuw gerecht.
Hierbij enkele foto's:
Rub aangebracht op het aanrecht

Met rub op de BBQ.

Hij is klaar!

Even laten Rusten en dan smullen:
