- Berichten
- 826
Beer can Chicken,
Eerst heb ik de kip schoongemaakt en het nekvel dicht gebonden, hierdoor kan de Affligem blond lekker in de kip stomen. (Het is immers Beer can Chicken) en daarna gerubt met Carolina Dust. Nu kan deze nog even lekker intrekken en de azijn zorgt hopelijk voor een extra crunchy bite.
De barbecue die ik hiervoor gebruik is Weber Touche GBS 22,5?. Weber heeft voor de Beer can Chicken zelfs een aparte ring die in de GBS past.
De ketel temperatuur breng ik naar 165 C en de Beer can Chicken wil ik hebben rond de 82-85 C veel langer gaat ?m niet worden anders vinden we deze persoonlijk al te gauw te droog worden. Voor de extra smaak gebruik ik appel rook hout gebruikt om toch een lekker zacht subtiel rook smaakje mee af te geven.
Vandaag heb ik voor het eerst Beer can Chicken voorzien van tandenstokers onder de vleugels, omdat deze ook met cranberry azijn zijn ingesmeerd verwacht ik een nog krokanter vleugeltje?.
Na 75 minuten was de Beer can Chicken klaar. Helaas vandaag iets langer moeten wachten voor we aan tafel konden en moest een halfuurtje overbruggen, de suikers in de rub zijn iets te enthousiast door gegaan denk door het bier?. Maar ondanks dat alles heerlijk gepeuzeld en alles schoon op. Frietjes, Spinazie geitenkaas salade met walnoot, honing mosterd dressing , komkommer, appeltjes en een schaaltje appelmoes erbij is altijd lekker
Eerst heb ik de kip schoongemaakt en het nekvel dicht gebonden, hierdoor kan de Affligem blond lekker in de kip stomen. (Het is immers Beer can Chicken) en daarna gerubt met Carolina Dust. Nu kan deze nog even lekker intrekken en de azijn zorgt hopelijk voor een extra crunchy bite.
De barbecue die ik hiervoor gebruik is Weber Touche GBS 22,5?. Weber heeft voor de Beer can Chicken zelfs een aparte ring die in de GBS past.
De ketel temperatuur breng ik naar 165 C en de Beer can Chicken wil ik hebben rond de 82-85 C veel langer gaat ?m niet worden anders vinden we deze persoonlijk al te gauw te droog worden. Voor de extra smaak gebruik ik appel rook hout gebruikt om toch een lekker zacht subtiel rook smaakje mee af te geven.
Vandaag heb ik voor het eerst Beer can Chicken voorzien van tandenstokers onder de vleugels, omdat deze ook met cranberry azijn zijn ingesmeerd verwacht ik een nog krokanter vleugeltje?.
Na 75 minuten was de Beer can Chicken klaar. Helaas vandaag iets langer moeten wachten voor we aan tafel konden en moest een halfuurtje overbruggen, de suikers in de rub zijn iets te enthousiast door gegaan denk door het bier?. Maar ondanks dat alles heerlijk gepeuzeld en alles schoon op. Frietjes, Spinazie geitenkaas salade met walnoot, honing mosterd dressing , komkommer, appeltjes en een schaaltje appelmoes erbij is altijd lekker







