- Berichten
- 272
Het was weer even geleden dat we een volledig kipje hadden gemaakt, dus dat vroeg om nog een poging. Deze keer eens voor een echte hoevekip gegaan die volgens de verpakking toch een leuk leven heeft gehad voordat deze geslacht werd. Gezien de hoeveelheid vlees wij consumeren, probeer ik hier toch wel naar te kijken.
Gezien ik de prep tijdens mijn middagpauze moest doen, heb ik me beperkt tot het kruiden van het vel (I know...). De sokjes van het kieke maken het toch af
Op deze koude dagen er toch maar voor zorgen dat ie het niet koud krijgt. Bij het toevoegen van de rooksnippers ging het even fout. Ipv een handje vol, liep er zowat een volledig kilo uit, recht op de kolen. De buren kwamen al kijken waar al die rook vandaag kwam. Oepsie
kwartiertje gewacht met deksel toe en het was allemaal terug binnen aanvaardbare normen. De kip proefde gelukkig niet te gerookt (wat me verbaasde).
De oplettende lezer zal zien dat mijn deflector plates niet tegen elkaar liggen. Dat was een bewuste test on te zien wat effect dat zou hebben op de temp en de rook die dan ook door het midden rechtreeks naar boven kon gaan. Over de rooksmaak kan ik nog geen conclusie trekken, maar op de temp had het zo goed als geen invloed op het erste zicht.
Bij 74 graden in de filet er af gehaald en eventjes laten rusten. Heeft een mooi korstje gekregen.
De kip was zo sappig, dat ik begon te twijfelen of mijn kerntemp wel klopte. Na wat testen met de instant thermometer bleek dat zeker in orde te zijn. We zullen toch iets goed hebben gedaan dan
Gezien ik de prep tijdens mijn middagpauze moest doen, heb ik me beperkt tot het kruiden van het vel (I know...). De sokjes van het kieke maken het toch af

Op deze koude dagen er toch maar voor zorgen dat ie het niet koud krijgt. Bij het toevoegen van de rooksnippers ging het even fout. Ipv een handje vol, liep er zowat een volledig kilo uit, recht op de kolen. De buren kwamen al kijken waar al die rook vandaag kwam. Oepsie

De oplettende lezer zal zien dat mijn deflector plates niet tegen elkaar liggen. Dat was een bewuste test on te zien wat effect dat zou hebben op de temp en de rook die dan ook door het midden rechtreeks naar boven kon gaan. Over de rooksmaak kan ik nog geen conclusie trekken, maar op de temp had het zo goed als geen invloed op het erste zicht.
Bij 74 graden in de filet er af gehaald en eventjes laten rusten. Heeft een mooi korstje gekregen.
De kip was zo sappig, dat ik begon te twijfelen of mijn kerntemp wel klopte. Na wat testen met de instant thermometer bleek dat zeker in orde te zijn. We zullen toch iets goed hebben gedaan dan
