Als beginner moet je natuurlijk wel een beetje experimenteren en creatieve oplossingen verzinnen.
Gezien het feit dat ik een Weber 47cm heb, kom ik hoogte tekort om een hele kip op te garen.
Uiteindelijk heb ik het zonder roosters en een baksteen voor elkaar gekregen, zie de foto's voor de manier waarop het precies past.
Deze keer wordt het sweet en spicy.
Een prachtig kippetje van de slager ingesmeerd met een goeie Spaanse olijfolie.
Daarna peper, zout en chiliflakes.
De kip gaat op een blikje Jamaican Gingerbeer (zonder alcohol) waarvan ik de helft in een bakje heb gedaan en waar de kersenhout snipper voor het roken in hebben liggen te weken voor dik een uur.
Een rode peper opengesneden en deze in het blikje gedaan alvorens deze in het kippetje werd geschoven.

Daar gaat ze voor 1 1/2 uur.

Had wat problemen met de temperatuur, dus ze is er iets langer opgegaan.

Smullen maar!

Gezien het feit dat ik een Weber 47cm heb, kom ik hoogte tekort om een hele kip op te garen.
Uiteindelijk heb ik het zonder roosters en een baksteen voor elkaar gekregen, zie de foto's voor de manier waarop het precies past.
Deze keer wordt het sweet en spicy.
Een prachtig kippetje van de slager ingesmeerd met een goeie Spaanse olijfolie.
Daarna peper, zout en chiliflakes.
De kip gaat op een blikje Jamaican Gingerbeer (zonder alcohol) waarvan ik de helft in een bakje heb gedaan en waar de kersenhout snipper voor het roken in hebben liggen te weken voor dik een uur.
Een rode peper opengesneden en deze in het blikje gedaan alvorens deze in het kippetje werd geschoven.

Daar gaat ze voor 1 1/2 uur.

Had wat problemen met de temperatuur, dus ze is er iets langer opgegaan.

Smullen maar!
