Gisteren heb ik voor de tweede keer BCC gemaakt op de wsm. De eerste keer had ik niet genoeg foto's om er een post van te maken. Dus dit moest nu beter...
Omdat de wsm groot genoeg is om meer klaar te maken dan BCC heb ik er ook meteen MOINK-Balls bij gelegd en voor het eerst (en zeker niet voor het laatst) BBQ Baked Beans volgens het recept van Noskos.
Zes uurtjes voor de kippetjes erop gingen heb ik ze ingesmeerd met olijfolie en gewone kipkruiden (vorige keer de Funky Rub van Noskos gebruikt, nu wou ik iets anders proberen). Ook onder de huid werden ze natuurlijk flink ingesmeerd. Daarna mochten ze terug in de koeling en kon de voorbereiden van de ballen en de beans beginnen.
Nadat de wsm op temperatuur gekomen was (110-115?C) heb ik op de onderste rooster de beans gelegd met daarnaast een portie ballen. Op de bovenste rooster kwamen dan de kippetjes en de rest van de ballen. Op de kooltjes heb ik dan nog 3 chunks appelhout gelegd.
Na 1 uur de ballen ingesmeerd met Sweet Baby Ray's BBQ saus en van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens door de beans te roeren.
Een half uurtje later mochten de ballen eraf. Ideaal als hapje, want de kippetjes moesten nog heel wat langer. Op dat moment zaten de kippetjes op een kerntemperatuur van 57?C.
Toen de ballen eraf gehaald zijn heb ik de temperatuur van de wsm omhoog gejaagd door er vers aangestoken briketten bij te gooien en de vents 100% open te zetten, zo kwam ik uit op 165?C. De reden: ik wilde een krokanter korstje dan de eerste keer (toen ging de wsm niet hoger dan 120?C).
Anderhalf uur later gaf de kerntemperatuur 75?C aan. Ik heb dan de middensectie van de wsm eraf gehaald, de briketten opzij geschoven en de kippetjes er vlak naast gezet. Na 20 minuten heb ik ze er dan afgehaald.
Ze waren enorm lekker, maar minder sappig dan de eerste keer. De billen waren toch nog niet 100%, maar wel veel gaarder dan toen.
De BBQ Baked Beans hebben evenlang in de wsm gezeten als de kippen en die waren ongelooflijk lekker. Een absolute aanrader!
Genoeg gekletst nu, hier zijn de foto's...
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Omdat de wsm groot genoeg is om meer klaar te maken dan BCC heb ik er ook meteen MOINK-Balls bij gelegd en voor het eerst (en zeker niet voor het laatst) BBQ Baked Beans volgens het recept van Noskos.
Zes uurtjes voor de kippetjes erop gingen heb ik ze ingesmeerd met olijfolie en gewone kipkruiden (vorige keer de Funky Rub van Noskos gebruikt, nu wou ik iets anders proberen). Ook onder de huid werden ze natuurlijk flink ingesmeerd. Daarna mochten ze terug in de koeling en kon de voorbereiden van de ballen en de beans beginnen.
Nadat de wsm op temperatuur gekomen was (110-115?C) heb ik op de onderste rooster de beans gelegd met daarnaast een portie ballen. Op de bovenste rooster kwamen dan de kippetjes en de rest van de ballen. Op de kooltjes heb ik dan nog 3 chunks appelhout gelegd.
Na 1 uur de ballen ingesmeerd met Sweet Baby Ray's BBQ saus en van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens door de beans te roeren.
Een half uurtje later mochten de ballen eraf. Ideaal als hapje, want de kippetjes moesten nog heel wat langer. Op dat moment zaten de kippetjes op een kerntemperatuur van 57?C.
Toen de ballen eraf gehaald zijn heb ik de temperatuur van de wsm omhoog gejaagd door er vers aangestoken briketten bij te gooien en de vents 100% open te zetten, zo kwam ik uit op 165?C. De reden: ik wilde een krokanter korstje dan de eerste keer (toen ging de wsm niet hoger dan 120?C).
Anderhalf uur later gaf de kerntemperatuur 75?C aan. Ik heb dan de middensectie van de wsm eraf gehaald, de briketten opzij geschoven en de kippetjes er vlak naast gezet. Na 20 minuten heb ik ze er dan afgehaald.
Ze waren enorm lekker, maar minder sappig dan de eerste keer. De billen waren toch nog niet 100%, maar wel veel gaarder dan toen.
De BBQ Baked Beans hebben evenlang in de wsm gezeten als de kippen en die waren ongelooflijk lekker. Een absolute aanrader!
Genoeg gekletst nu, hier zijn de foto's...








Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk