BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken op de WSM - advies gevraagd

 
 

jekl053

Vuurmaker
Berichten
96
Ik heb sinds kort een wsm en zou graag de beer can chicken proberen te maken. Ik heb gelezen dat je dan ongeveer een temperatuur moet hebben van 180 graden. In andere topics lees ik dat het wel mogelijk is op een wsm met lagere temperatuur en dan langere gaar tijd, maar dan is het velletje minder knapperig.

Is het mogelijk om de wsm te gebruiken voor de bcc en toch de goede temperatuur te halen ?
Kan ik bijv. de waterpan weghalen of heb je dan te veel direct warmte ? Of de waterpan leeg laten ?

Alle advies en tips of tricks zijn van harte welkom :)

 
k zou  voor lange tijd marineren/brine  en  langzaam garen gaan.
dat velletje is nog geen 1% van de kip en dat die voor de kat of hond wordt doet ffn zeer.
maar na de zoveelste slowe kip wil je niet anders.

water weglaten en de pan in allu folie reduceert de temp ook voldoende.
en wat minder brandstof in de korf scheelt ook ,,desnoods een xtje bijvullen
 
Terug
Bovenaan Onderaan