- Berichten
- 134
Beste BBQ liefhebbers,
afgelopen zaterdag mijn eerste BCC gemaakt. Nou ja, eigenlijk de tweede maar daar zijn geen foto's van. Dus niet gebeurd.
Nu hoop ik toch de felbegeerde "tokkie" in de wacht te slepen.
Zaterdagochtend de kip lekker in de rub gezet. Ik heb Magic Dust gebruikt. Uiteraard zelf gemixed naar het recept van Noskos.
'savonds de Kamado gevuld met Dammers en de fik er in.
Nu wist ik van de vorige keer dat mijn Kamado niet zo hoog is al ik eigenlijk zou willen. Het was dus een beetje prutsen met de metalen schotel onder de beugel voor de platesetter. Paar draadjes er aan en biertje er op. Wel zelf nog een paar slokjes
en genoeg om de kip te injecteren met bier.
Ik heb wat stukjes kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.
Tussendoor even kijken:
Vilt is overigens ook wel gaar nu. Nieuwe heb ik inmiddels in huis. Gaat nog een leuk klusje worden.
Uurtje wachten en klaar:
Zelfs de kids, normaal "ik lust geen kip" hebben er heerlijk van gegeten.
Zeker voor herhaling vatbaar.
afgelopen zaterdag mijn eerste BCC gemaakt. Nou ja, eigenlijk de tweede maar daar zijn geen foto's van. Dus niet gebeurd.
Nu hoop ik toch de felbegeerde "tokkie" in de wacht te slepen.
Zaterdagochtend de kip lekker in de rub gezet. Ik heb Magic Dust gebruikt. Uiteraard zelf gemixed naar het recept van Noskos.


'savonds de Kamado gevuld met Dammers en de fik er in.
Nu wist ik van de vorige keer dat mijn Kamado niet zo hoog is al ik eigenlijk zou willen. Het was dus een beetje prutsen met de metalen schotel onder de beugel voor de platesetter. Paar draadjes er aan en biertje er op. Wel zelf nog een paar slokjes



Ik heb wat stukjes kersenhout gebruikt voor de rooksmaak.
Tussendoor even kijken:


Vilt is overigens ook wel gaar nu. Nieuwe heb ik inmiddels in huis. Gaat nog een leuk klusje worden.
Uurtje wachten en klaar:

Zelfs de kids, normaal "ik lust geen kip" hebben er heerlijk van gegeten.
Zeker voor herhaling vatbaar.