Mijn vrouw vertelde gisteren ineens dat ze vanavond met oud collegaatjes had afgesproken om ergens te gaan eten.... dus wat doe je dan voor het avondeten als rechtgeaarde carnivoor met 2 mini-carnivoortjes in huis.... juistem... de barbecue aanzwengelen....
De meiden zijn dol op kip en recentelijk hadden we al kipspiezen van de barbecue gegeten..... dan dit keer maar weer eens een hele kip. De beide kids houden wel van kluiven, net als ik zelf, dus was dat ook gelijk een mooie gelegenheid om weer een keer kip-van-t-blikkie te maken.... gelijk foto's erbij maken om hier te tonen en ook de "tokkie" te verdienen
Bij de poelier in het dorp een mooi kippetje gehaald en ruimschoots voorzien van "Chicken Dust":

Daarna een blikje Coca Cola gepakt ivm ontbreken van blikjes bier in de koelkast en de kip over het blikkie geschoven

De barbecue stond al aan en toen de temperatuur er goed in zat, heb ik een blokje rookhout op de kooltjes gelegd, de kip op z'n plekje midden op de barbecue gezet en 'm eerst maar eens een klein uurtje laten roken


Nadat de juiste kerntemperatuur bereikt was heb ik de kip van de barbecue gehaald en nog even in aluminiumfolie laten rusten terwijl ik de bistro aardappeltjes en komkommer met tomaat klaar maakte.... toen de meiden aan tafel geroepen en dan zie je al snel dat een heerlijk kippetje geen schijn van kans maakt tegen 3 uitgehongerde carnivoren....
Eindresultaat rechtstreeks van de barbecue

Een kleine 20 minuten later

Het heeft weer goed gesmaakt B-)
De meiden zijn dol op kip en recentelijk hadden we al kipspiezen van de barbecue gegeten..... dan dit keer maar weer eens een hele kip. De beide kids houden wel van kluiven, net als ik zelf, dus was dat ook gelijk een mooie gelegenheid om weer een keer kip-van-t-blikkie te maken.... gelijk foto's erbij maken om hier te tonen en ook de "tokkie" te verdienen

Bij de poelier in het dorp een mooi kippetje gehaald en ruimschoots voorzien van "Chicken Dust":

Daarna een blikje Coca Cola gepakt ivm ontbreken van blikjes bier in de koelkast en de kip over het blikkie geschoven

De barbecue stond al aan en toen de temperatuur er goed in zat, heb ik een blokje rookhout op de kooltjes gelegd, de kip op z'n plekje midden op de barbecue gezet en 'm eerst maar eens een klein uurtje laten roken


Nadat de juiste kerntemperatuur bereikt was heb ik de kip van de barbecue gehaald en nog even in aluminiumfolie laten rusten terwijl ik de bistro aardappeltjes en komkommer met tomaat klaar maakte.... toen de meiden aan tafel geroepen en dan zie je al snel dat een heerlijk kippetje geen schijn van kans maakt tegen 3 uitgehongerde carnivoren....

Eindresultaat rechtstreeks van de barbecue

Een kleine 20 minuten later

Het heeft weer goed gesmaakt B-)