- Berichten
- 149
Vandaag eerste keer Beer Can Chicken gemaakt geheel volgens de manier die ik op de site van Noskos heb gevonden. Ik heb kersenhout snippers een uur in
bier geweekt en toen in de rookdoos op de branders gezet. Dit keer op een brander die minimaal aan stond, vorige keer dat ik het probeerde verbrande mijn hout.
Al doende leert men!
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Verzamelen van de benodigde ingredienten
Kip in de rub, afgedekt een uur in de koelkast gelaten
All set to go...
Temperatuur tussen de 190C en 200C proberen te houden...
Met 3 van de 4 branders dmv Out, Low, Medium, High methode,
Na 70 minuten was de temperatuur 82C en was de kip klaar
Gesneden door de vrouw des huizes
Was erg lekker en leuk om te doen, gaan we zeker vaker doen. Zal de volgende keer de branders iets anders gebruiken om een egale garing te krijgen. Bijvoorbeeld de kip tussen 2 brandende branders te zetten.
bier geweekt en toen in de rookdoos op de branders gezet. Dit keer op een brander die minimaal aan stond, vorige keer dat ik het probeerde verbrande mijn hout.
Al doende leert men!

http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Verzamelen van de benodigde ingredienten

Kip in de rub, afgedekt een uur in de koelkast gelaten

All set to go...

Temperatuur tussen de 190C en 200C proberen te houden...

Met 3 van de 4 branders dmv Out, Low, Medium, High methode,

Na 70 minuten was de temperatuur 82C en was de kip klaar

Gesneden door de vrouw des huizes

Was erg lekker en leuk om te doen, gaan we zeker vaker doen. Zal de volgende keer de branders iets anders gebruiken om een egale garing te krijgen. Bijvoorbeeld de kip tussen 2 brandende branders te zetten.