- Berichten
- 99
Hi allemaal,
Nog nooit gemaakt, maar dit iconische gerecht moest er eens van komen: Beer Can Chicken maar dan met een Dommelsche twist. Gekgenoeg had de poelier alleen een halve kilo hele kip. De supermarkt zat beter aan het gewicht met 1.5 kg.
De rub van @noskos gevolgd: mosterdpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zeezout, knoflookpoeder, ketoembar, komijnenpoeder en een vleugje zwarte peper. De kip ingewreven met rijstolie en Dommelsch bier. De hopgeur kan ik dagelijks opsnuiven. Een logische keuze dus! Daarna de rub aangebracht. Wat er nog van het Dommelsch over was ging “Up Yours!”
De BGE naar 175 °C gebracht, blokje kersenhout erop en de kip neergezet. Zo’n klein roostertje is toch net wat stabieler. Alleen volgende keer koop ik gewoon een porseleinen chickensitter. Ik had bij Kolenboertje gezien dat je daar ook kruiden en bier in kan gieten voor een extra smaak dat mee komt met het vocht. Ben benieuwd of dat echt zo is.
Ik had mijn nieuwe Thermoworks Signals uitgeprobeerd. Fantastisch ding op de WiFi. Alleen ik had het idee dat zo’n hele kip, door de variatie in diktes, niet geschikt is voor zo’n probe. Want in bepaalde delen was de kip 72 °C, en op andere plekken bijv. 69 °C. Meten met een Thermapen One op verschillende plekken, geeft een accurater beeld.
Resultaat na anderhalf uur was lekker. Malse kip, velletje was ietwat taai. “Smoke your ass.”
Nog nooit gemaakt, maar dit iconische gerecht moest er eens van komen: Beer Can Chicken maar dan met een Dommelsche twist. Gekgenoeg had de poelier alleen een halve kilo hele kip. De supermarkt zat beter aan het gewicht met 1.5 kg.
De rub van @noskos gevolgd: mosterdpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zeezout, knoflookpoeder, ketoembar, komijnenpoeder en een vleugje zwarte peper. De kip ingewreven met rijstolie en Dommelsch bier. De hopgeur kan ik dagelijks opsnuiven. Een logische keuze dus! Daarna de rub aangebracht. Wat er nog van het Dommelsch over was ging “Up Yours!”
De BGE naar 175 °C gebracht, blokje kersenhout erop en de kip neergezet. Zo’n klein roostertje is toch net wat stabieler. Alleen volgende keer koop ik gewoon een porseleinen chickensitter. Ik had bij Kolenboertje gezien dat je daar ook kruiden en bier in kan gieten voor een extra smaak dat mee komt met het vocht. Ben benieuwd of dat echt zo is.
Ik had mijn nieuwe Thermoworks Signals uitgeprobeerd. Fantastisch ding op de WiFi. Alleen ik had het idee dat zo’n hele kip, door de variatie in diktes, niet geschikt is voor zo’n probe. Want in bepaalde delen was de kip 72 °C, en op andere plekken bijv. 69 °C. Meten met een Thermapen One op verschillende plekken, geeft een accurater beeld.
Resultaat na anderhalf uur was lekker. Malse kip, velletje was ietwat taai. “Smoke your ass.”