- Berichten
- 59
Hoi,
in navolging van deel I waar ik domweg te weinig foto's had was ik vandaag genoodzaakt om nog een keer beer can chicken te maken. Geen straf natuurlijk. Ook ging het deze keer weer beter dan de vorige keer.
Eerst vanochtend de kippetjes opgehaald en deze rustig verder laten ontdooien. Een uur of 3 voor het eten de kip gekruid, met een gestolen kruidenmengseltje:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)
½ theelepel komijnenpoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
Alleen nog wat moeite om de kruiden evenredig te verdelen over de kip. Ook een nieuwe strooier mocht niet helpen. Heb van die kruiden hotspots zeg maar. Dus mocht iemand een goede tip hebben hoor ik graag.
De kip redelijk langszaam (175 graden) omhoog gebracht naar een kern van 72 graden. Duurde een dik uur. In de tussentijd nog twee extra radlers in de lekpan gekieperd. Heerlijk eindresultaat. Met mijn net gekochte halve hakmes mooi in wat stukken gehakt. Heerlijk stukje kip geworden. Mocht nog iemand tips hebben zou super zijn, hij is al heerlijk maar heb het gevoel dat er nog meer in zit.
Oh en hierbij wat fotooooows...
in navolging van deel I waar ik domweg te weinig foto's had was ik vandaag genoodzaakt om nog een keer beer can chicken te maken. Geen straf natuurlijk. Ook ging het deze keer weer beter dan de vorige keer.
Eerst vanochtend de kippetjes opgehaald en deze rustig verder laten ontdooien. Een uur of 3 voor het eten de kip gekruid, met een gestolen kruidenmengseltje:
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)
½ theelepel komijnenpoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
Alleen nog wat moeite om de kruiden evenredig te verdelen over de kip. Ook een nieuwe strooier mocht niet helpen. Heb van die kruiden hotspots zeg maar. Dus mocht iemand een goede tip hebben hoor ik graag.
De kip redelijk langszaam (175 graden) omhoog gebracht naar een kern van 72 graden. Duurde een dik uur. In de tussentijd nog twee extra radlers in de lekpan gekieperd. Heerlijk eindresultaat. Met mijn net gekochte halve hakmes mooi in wat stukken gehakt. Heerlijk stukje kip geworden. Mocht nog iemand tips hebben zou super zijn, hij is al heerlijk maar heb het gevoel dat er nog meer in zit.
Oh en hierbij wat fotooooows...