- Berichten
- 822
Goedemiddag Forumgenoten,
Vandaag moest het er maar eens van komen. Mijn Tokkie verdienen.
Besloten om dit te doen met een franse kip te weten een Fermier Ancenis. Deze van de week opgehaald bij Beefexclusief.nl.
Zoals te doen gebruikelijk eerst de kip even gewassen en vervolgens alle ingredi?nten klaargezet.
De kruiden had ik meegenomen uit Zuid Afrika waar ik een heerlijke vakantie heb gehad.
Besloten om de kruiden (Tandoori en Peri Peri) te mengen in de olijfolie en vervolgens hiermee de kip ingesmeerd.
Daarna de gekruide kip in de plastic folie gerold en in de koeling gelegd.
Inmiddels wordt het tijd om te gaan starten met de voorbereidingen voor het garen.
Aangezien het niet uitmaakt welk bier je gebruikt gewoon een Heineken gepakt.
Vervolgens de dame op d'r troon gezet.
BBQ aangestoken met de looflighter, werkt toch altijd weer ideaal,
Rookhout erbij, (Appelboom hout)
En de dame op de warme BBQ geplaatst, na uiteraard eerst de probes te hebben aangebracht.
En nu maar wachten onder het genot van een wijntje.
Kip is gaar, en op temperatuur,
Het eindresultaat,
De kip had voor mij een heerlijke spicy smaak maar voor de rest van de familie was het toch iets te pittig. Dit hebben we opgelost door het vel bij hun te verwijderen en met name de filet aan hun te geven.
Volgende keer dus geen Peri Peri meer toevoegen voor de rest van de familie.
Bedankt voor het volgen.
Vandaag moest het er maar eens van komen. Mijn Tokkie verdienen.
Besloten om dit te doen met een franse kip te weten een Fermier Ancenis. Deze van de week opgehaald bij Beefexclusief.nl.

Zoals te doen gebruikelijk eerst de kip even gewassen en vervolgens alle ingredi?nten klaargezet.

De kruiden had ik meegenomen uit Zuid Afrika waar ik een heerlijke vakantie heb gehad.
Besloten om de kruiden (Tandoori en Peri Peri) te mengen in de olijfolie en vervolgens hiermee de kip ingesmeerd.

Daarna de gekruide kip in de plastic folie gerold en in de koeling gelegd.

Inmiddels wordt het tijd om te gaan starten met de voorbereidingen voor het garen.
Aangezien het niet uitmaakt welk bier je gebruikt gewoon een Heineken gepakt.


Vervolgens de dame op d'r troon gezet.

BBQ aangestoken met de looflighter, werkt toch altijd weer ideaal,


Rookhout erbij, (Appelboom hout)

En de dame op de warme BBQ geplaatst, na uiteraard eerst de probes te hebben aangebracht.

En nu maar wachten onder het genot van een wijntje.
Kip is gaar, en op temperatuur,

Het eindresultaat,

De kip had voor mij een heerlijke spicy smaak maar voor de rest van de familie was het toch iets te pittig. Dit hebben we opgelost door het vel bij hun te verwijderen en met name de filet aan hun te geven.
Volgende keer dus geen Peri Peri meer toevoegen voor de rest van de familie.
Bedankt voor het volgen.