- Berichten
- 51
Tijdens een stukje surfen op YouTube kwam ik bij een gerecht van de bbq pit boys uit wat mij nieuwschierig maakte was de naam van de burger.
-The Beer Can Bacon Burger-
Maar uiteindelijk bleek je het bierblikje alleen nodig te hebben om de burger omheen te vouwen maar het zag er lekker uit dus ben ik er voor gegaan op deze verschrikkelijke regendag!
Met een kilo gehakt en wat kruiden en specerijen aan de gang gegaan eerst grote gehaktballen gemaakt(bijna grote moinkballs zijn het)
5 grote gehakt ballen en met de rest van het gehakt toch nog maar een paar kleine Moink balls erbij gemaakt lekker voor de jongen om mee naar school te nemen..
Als de ballen gedraaid zijn begint het werk voor het blikje in dit geval was het een blikje sinas bij gebrek aan bier in blik
Even het blik er goed in drukken en het gehakt even goed omhoog optrekken, tegen het blikje aanduwen waardoor je een mooie kuil krijgt in je ballen. Die dan even goed rondom in de kruiden zetten naar het idee van de moinkballs…
Dan kunnen de ballen even goed aanstijven in de koelkast.
Tijd om de ui/champignons/paprika en kaas te snijden voor zometeen in de ballen,ook meteen de regen door rennen om de Q aan te steken!!
Als alles mooi stijf is geworden kan de bacon eromheen en de eerste blokjes kaas erin
Inmiddels is de bbq op de ideale temrpratuur en kunnen ze erop voor een kleine 45 min
Dan begin ik met de groente even te bakken om een kleine aanzet te geven, als dit klaar is vul ik de burgers/ballen met de groente en duw er nog per burger 2 blokjes kaas in kan die mooi door de groenten heen smelten
als alles een 45 min verder is geven we de ballen en de moinkballs nog even een likje bbq saus.Kunnen ze voor het laatste stukje mooi even verder garen naar de 70 graadjes een maal daar kan alles eraf
en op een mooie Italiaanse bol om vervolgens het broodje aan te vallen, moet zeggen was een heerlijk broodje maar mijn god wat is het machtig zeg..1 broodje was meer dan genoeg dus hebben we morgen nog een lekkere maaltijd voor de boeg.
Goed weekend allemaal nog even
-The Beer Can Bacon Burger-
Maar uiteindelijk bleek je het bierblikje alleen nodig te hebben om de burger omheen te vouwen maar het zag er lekker uit dus ben ik er voor gegaan op deze verschrikkelijke regendag!
Met een kilo gehakt en wat kruiden en specerijen aan de gang gegaan eerst grote gehaktballen gemaakt(bijna grote moinkballs zijn het)
5 grote gehakt ballen en met de rest van het gehakt toch nog maar een paar kleine Moink balls erbij gemaakt lekker voor de jongen om mee naar school te nemen..
Als de ballen gedraaid zijn begint het werk voor het blikje in dit geval was het een blikje sinas bij gebrek aan bier in blik
Even het blik er goed in drukken en het gehakt even goed omhoog optrekken, tegen het blikje aanduwen waardoor je een mooie kuil krijgt in je ballen. Die dan even goed rondom in de kruiden zetten naar het idee van de moinkballs…
Dan kunnen de ballen even goed aanstijven in de koelkast.
Tijd om de ui/champignons/paprika en kaas te snijden voor zometeen in de ballen,ook meteen de regen door rennen om de Q aan te steken!!
Als alles mooi stijf is geworden kan de bacon eromheen en de eerste blokjes kaas erin
Inmiddels is de bbq op de ideale temrpratuur en kunnen ze erop voor een kleine 45 min
Dan begin ik met de groente even te bakken om een kleine aanzet te geven, als dit klaar is vul ik de burgers/ballen met de groente en duw er nog per burger 2 blokjes kaas in kan die mooi door de groenten heen smelten
en op een mooie Italiaanse bol om vervolgens het broodje aan te vallen, moet zeggen was een heerlijk broodje maar mijn god wat is het machtig zeg..1 broodje was meer dan genoeg dus hebben we morgen nog een lekkere maaltijd voor de boeg.
Goed weekend allemaal nog even
Laatst bewerkt: