BasBQ
Beef en Steak

Beenmerg en koud gerookte steak tartaar

 
 

SpooN_05

Kooltjesharker
Berichten
191
Een tijdje geleden op een donkere avond heb ik koud gerookte steak tartaar en beenmerg gemaakt. Enkel ben ik deze vergeten te posten.🤦

Dus bij de slager een stuk dikke ziel gaan halen.
20231111_175244.jpg

Deze fijn gesneden en kon daarna even op de bbq voor een koud rook sessie van 25min.
Heb beukenmot gebruikt.
20231111_184005.jpg

20231111_184031.jpg

Ondertussen even de junior opgestart voor het beenmerg. 200° ongeveer.
20231111_182939.jpg
20231111_184313.jpg

Op het beenmerg heb ik wat gremolata gedaan (panko, peterselie, knoflook, citroen)
Na een 15 a 20 min was het klaar.

Had alvorens ik aan de tartaar begon ook wat eigeel gepekeld.
20231111_171639.jpg

200 gram suiker, 200 gram zout.
Een bodem van suiker en zout, putje maken voor de eidooiers en daarover de rest van het zout en suiker doen.
Deze 1u15 laten staan en daarna voorzichtig afspoelen met koud water.

20231111_191347.jpg

Voor de tartaar heb ik nog wat sjalotten, cornichons, kappertjes, peterselie, bieslook van gesneden en nog wat olijfolie, tabasco, worcestershire, ketchup, mosterd gebruikt.

Was een lekkere maaltijd enkel proefde ik weinig tot geen rooksmaak in de tartaar. Volgende keer wat langer roken.
 
Dat is ook wel een mooie. Zelf heb ik al eens de tartaar op een rookplankje gerookt en op het laatste het eigeel er eventjes bij gedaan. Heerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan