- Berichten
- 196
Een tijdje geleden op een donkere avond heb ik koud gerookte steak tartaar en beenmerg gemaakt. Enkel ben ik deze vergeten te posten.
Dus bij de slager een stuk dikke ziel gaan halen.
Deze fijn gesneden en kon daarna even op de bbq voor een koud rook sessie van 25min.
Heb beukenmot gebruikt.
Ondertussen even de junior opgestart voor het beenmerg. 200° ongeveer.
Op het beenmerg heb ik wat gremolata gedaan (panko, peterselie, knoflook, citroen)
Na een 15 a 20 min was het klaar.
Had alvorens ik aan de tartaar begon ook wat eigeel gepekeld.
200 gram suiker, 200 gram zout.
Een bodem van suiker en zout, putje maken voor de eidooiers en daarover de rest van het zout en suiker doen.
Deze 1u15 laten staan en daarna voorzichtig afspoelen met koud water.
Voor de tartaar heb ik nog wat sjalotten, cornichons, kappertjes, peterselie, bieslook van gesneden en nog wat olijfolie, tabasco, worcestershire, ketchup, mosterd gebruikt.
Was een lekkere maaltijd enkel proefde ik weinig tot geen rooksmaak in de tartaar. Volgende keer wat langer roken.

Dus bij de slager een stuk dikke ziel gaan halen.
Deze fijn gesneden en kon daarna even op de bbq voor een koud rook sessie van 25min.
Heb beukenmot gebruikt.
Ondertussen even de junior opgestart voor het beenmerg. 200° ongeveer.
Op het beenmerg heb ik wat gremolata gedaan (panko, peterselie, knoflook, citroen)
Na een 15 a 20 min was het klaar.
Had alvorens ik aan de tartaar begon ook wat eigeel gepekeld.
200 gram suiker, 200 gram zout.
Een bodem van suiker en zout, putje maken voor de eidooiers en daarover de rest van het zout en suiker doen.
Deze 1u15 laten staan en daarna voorzichtig afspoelen met koud water.
Voor de tartaar heb ik nog wat sjalotten, cornichons, kappertjes, peterselie, bieslook van gesneden en nog wat olijfolie, tabasco, worcestershire, ketchup, mosterd gebruikt.
Was een lekkere maaltijd enkel proefde ik weinig tot geen rooksmaak in de tartaar. Volgende keer wat langer roken.