espaanbroek
Tondelzoeker
- Berichten
- 8
Vandaag eens serieus aan de slag met een waar zondagsmaal.
De beenham rond ??n uur in de marinade gezet (Smokey honey van Remia). Om vier uur kooltjes in de fik gestoken en daarna de BBQ op temperatuur brengen, rond de 180 graden.
Om half vijf kon het hammetje er op, samen met wat Hasselback potatoes.
Een klein uurtje later was de 57 graden kerntemperatuur bereikt en heb ik hem nog eens ingesmeerd met de Smokey honey.
Nadat de 63 graden was aangetikt hem er af gehaald en even een kwartiertje in de aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen was de appelcrunch voorbereid. Die kon de plek van de ham innemen.
En dan het hoogtepunt... Aansnijden, bordje klaarmaken en opeten.
Tenslotte het toetje er nog achteraan. Het was heerlijk.
Wat ging er mis?
Niet heel veel. De aardappels hadden iets gaarder gemogen. Hoewel ze er toch anderhalf uur op hebben gelegen. Volgende keer moeten die er misschien toch eerder op? Ik had ze nu met kruidenboter ingesmeerd, volgende keer eens met olijfolie proberen. Misschien levert dat een knapperig resultaat op.
De beenham rond ??n uur in de marinade gezet (Smokey honey van Remia). Om vier uur kooltjes in de fik gestoken en daarna de BBQ op temperatuur brengen, rond de 180 graden.
Om half vijf kon het hammetje er op, samen met wat Hasselback potatoes.

Een klein uurtje later was de 57 graden kerntemperatuur bereikt en heb ik hem nog eens ingesmeerd met de Smokey honey.

Nadat de 63 graden was aangetikt hem er af gehaald en even een kwartiertje in de aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen was de appelcrunch voorbereid. Die kon de plek van de ham innemen.


En dan het hoogtepunt... Aansnijden, bordje klaarmaken en opeten.


Tenslotte het toetje er nog achteraan. Het was heerlijk.

Wat ging er mis?
Niet heel veel. De aardappels hadden iets gaarder gemogen. Hoewel ze er toch anderhalf uur op hebben gelegen. Volgende keer moeten die er misschien toch eerder op? Ik had ze nu met kruidenboter ingesmeerd, volgende keer eens met olijfolie proberen. Misschien levert dat een knapperig resultaat op.