had al tijdje een 1,5kg naturelle ham in de vriezer en die moet dit jaar nog gaar.
en tot vandaag 5 dagen in een pekelbad met div smaakmakers gehad.
lig nu vanaf 16.30 uur in mn oven en laat volgens Bert zn bourgondische methode langzaam met een verschil van 30 graden tussen kern en oven temperatuur naar de 68 graden kern temp komen.
Bert schreef ook :de ham vroegtijdig uit de koeling om op temp te komen.
ik heb hier mn eigen draai aan gegeven en de ham een paar uur in pan water gehad met net niet lauw water
mijn voorkeur gaat uit naar vlees dichtschroeien en heb na de ham met handdoeken drooggemaakt te hebben hem brutaal buiten de oven op mn vuurkorf met gloeiende houtskool gelegd en zo alle kanten dicht geschroeid .
hij lig dr nu een dikke 4 uur op en heb die 30 graden verschil redelijk kunnen regelen.
kern is nu 45 graden.
accu van toestel is leeg,,dus foto plaatsen komt later in deze mooie zachte avond,wel dikke wind maar sta in mn T shirt buiten
foto s volgen
en tot vandaag 5 dagen in een pekelbad met div smaakmakers gehad.
lig nu vanaf 16.30 uur in mn oven en laat volgens Bert zn bourgondische methode langzaam met een verschil van 30 graden tussen kern en oven temperatuur naar de 68 graden kern temp komen.
Bert schreef ook :de ham vroegtijdig uit de koeling om op temp te komen.
ik heb hier mn eigen draai aan gegeven en de ham een paar uur in pan water gehad met net niet lauw water
mijn voorkeur gaat uit naar vlees dichtschroeien en heb na de ham met handdoeken drooggemaakt te hebben hem brutaal buiten de oven op mn vuurkorf met gloeiende houtskool gelegd en zo alle kanten dicht geschroeid .
hij lig dr nu een dikke 4 uur op en heb die 30 graden verschil redelijk kunnen regelen.
kern is nu 45 graden.
accu van toestel is leeg,,dus foto plaatsen komt later in deze mooie zachte avond,wel dikke wind maar sta in mn T shirt buiten
foto s volgen