- Berichten
- 465
van de week geïnspireerd geraakt door @Barbeknoei en zijn beenham rollade. Thanks nog daarvoor!
In de vriezer had ik nog een beenham liggen van die blauwe supermarkt. En vandaag had ik tijd om daar mee aan de knutsel te gaan.
Gister met het boodschappen doen al bedacht dat het een soort cordon bleu moest worden maar dan net even anders. Uiteindelijk kwam ik op de combinatie: roomkaas voor de hechting, verse roombrie en uitgebakken spekjes. Maar hier zou ik nog een bite missen dus besloten wat katjang nootjes door de vijzel te halen en deze er aan toegevoegd.
De boel opgeknoopt en uiteindelijk ruim een uur op de bbq gelegen met een blokje beuken hout. De bbq rond de 180 graden gehouden, met een kerntemperatuur van 70 graden eraf gehaald en even laten rusten.
Was wel wat zout, terwijl ik het hammetje goed had afgespoeld. Waarschijnlijk toch die combi met de uitgebakken spekjes. Ik had verwacht die katjang nootjes meer terug te proeven, daar doe ik er de volgende keer veel van tussen. Maar die brie erbij was echt top.
Al met al was het leuk dit te maken, en ik denk dat ik er de volgende keer katenspek in doe ipv uitgebakken spekjes.
In de vriezer had ik nog een beenham liggen van die blauwe supermarkt. En vandaag had ik tijd om daar mee aan de knutsel te gaan.
Gister met het boodschappen doen al bedacht dat het een soort cordon bleu moest worden maar dan net even anders. Uiteindelijk kwam ik op de combinatie: roomkaas voor de hechting, verse roombrie en uitgebakken spekjes. Maar hier zou ik nog een bite missen dus besloten wat katjang nootjes door de vijzel te halen en deze er aan toegevoegd.
De boel opgeknoopt en uiteindelijk ruim een uur op de bbq gelegen met een blokje beuken hout. De bbq rond de 180 graden gehouden, met een kerntemperatuur van 70 graden eraf gehaald en even laten rusten.
Was wel wat zout, terwijl ik het hammetje goed had afgespoeld. Waarschijnlijk toch die combi met de uitgebakken spekjes. Ik had verwacht die katjang nootjes meer terug te proeven, daar doe ik er de volgende keer veel van tussen. Maar die brie erbij was echt top.
Al met al was het leuk dit te maken, en ik denk dat ik er de volgende keer katenspek in doe ipv uitgebakken spekjes.