- Berichten
- 340
Gisteren een beenhammetje van 600 gram gerookt om te serveren bij asperges met ei en gebakken aardappels 
Gemaakt naar een recept van noskos met als toevoeging venkelzaad (erg lekker bij varken) (http://www.bbq-nl.com/2010/10/beenham-met-mosterd-maple-glaze.html)
En de foto's !:

De rub is de southern succor rub.. erg lekker op een beenham moet ik zeggen. Wel rustig aan gedaan met het zout omdat dit zo'n voorgepekeld hammetje was.

Inpakken en in de koelkast ermee..

De weber rond 150C en twee handjes mesquite erbij voor een lekkere rooksmaak..

Na een uurtje zag de ham er al lekker uit....

In het laatste uurtje elk kwartier glacen met een grove zaanse mosterd/maple siroop/whiskey mengsel.

En toen wassie klaar .. kern op 62C ...eventjes nog inpakken voor een kwartiertje ..

Aansnijden maar ..

En zo hadden we een lekker maaltje gereed ... de glace trouwens nog als saus erbij geserveerd maar de ham had al bommen smaak van zichzelf
Conclusie: We vonden het errrug lekker ! Vooral de combinatie met de asperges en ei was echt super ...
thx for watching

Gemaakt naar een recept van noskos met als toevoeging venkelzaad (erg lekker bij varken) (http://www.bbq-nl.com/2010/10/beenham-met-mosterd-maple-glaze.html)
En de foto's !:

De rub is de southern succor rub.. erg lekker op een beenham moet ik zeggen. Wel rustig aan gedaan met het zout omdat dit zo'n voorgepekeld hammetje was.

Inpakken en in de koelkast ermee..

De weber rond 150C en twee handjes mesquite erbij voor een lekkere rooksmaak..

Na een uurtje zag de ham er al lekker uit....

In het laatste uurtje elk kwartier glacen met een grove zaanse mosterd/maple siroop/whiskey mengsel.

En toen wassie klaar .. kern op 62C ...eventjes nog inpakken voor een kwartiertje ..

Aansnijden maar ..

En zo hadden we een lekker maaltje gereed ... de glace trouwens nog als saus erbij geserveerd maar de ham had al bommen smaak van zichzelf

Conclusie: We vonden het errrug lekker ! Vooral de combinatie met de asperges en ei was echt super ...
thx for watching
