BasBQ
Beef en Steak

Been met vlees

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.386
Omdat het vandaag stralend weer 🌧was met strak grijze lucht, zin om de Q aan te steken.
Had van mijn zwager (ja die met de maagdelijke Q)een stuk rund vlees gekregen met bot .
Zo het leek zaten er 2 ribben in en hij was zo'n 850 gram .
Had hem hier ook gepost om wat te doen met dit stukje. Advies was als recept short rib .
Vlees ontdooid en getrimd.
Met het uit het plastic halen zag ik het volgende probleem al
20220221_081023.jpg

Het onderste stuk mooi door aderd dan een laag vet met een mager stuk er boven met weer een laag vet. Had eerst het idee om het bovenste er helemaal af te snijden, maar bleef dan niet echt veel meer over . Dus laten zitten
20220221_081658.jpg

In de beef rub gezet
20220221_082128.jpg
20220221_124739.jpg

En op de Q met eiken hout paar uur in de rook
20220221_125659.jpg

Terwijl de regen en wind op de stalen ramen kletterde, stond de bastard mooi te roken.
Omdat er een mager stuk op zat ingepakt bij 65 graden toen de korst goed vast zat .
Met boter .
20220221_160131.jpg
20220221_160300.jpg

Door gegaan tot 95 graden en er afgehaald.
De geur was heerlijk de botten staken er aan beide kanten goed uit .
Echter de bovenste gedeelte was gort droog,
Met een snotterig tussen laag met elastiek en zeker geen mals onder stuk .
Kort om leuk bezig geweest en het resultaat 🤮.
 
Zonde man, het ziet er op de foto in ieder geval wel lekker uit.

Had je hem bij het inpakken omgedraaid?

Kan me zo voorstellen dat als dat niet dooraderd stuk in de boter ligt het wat malser wordt.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Zonde man, het ziet er op de foto in ieder geval wel lekker uit.

Had je hem bij het inpakken omgedraaid?

Kan me zo voorstellen dat als dat niet dooraderd stuk kinds boter ligt het wat malser wordt.
Was wel een idee geweest, maar het kwaliteit van het vlees was niet echt top .
Het structuur van het vlees was echt niet lekker.
Ach ja , het was een probeersel en koste op de kolen na niks 😅
 
Jammer dat het niet helemaal gelukt is, maar het oog wil ook wat. En wat dat betreft is het prima. 😄
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
van je zwager moet je het hebben.......

maar evengoed top dat je dit gedeeld hebben. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. In ieder geval toch weer wat geleerd.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Jammer dat het niet wat geworden is. Kon je er geen pulled beef van maken, sausje erbij om het weer een beetje smeuig te maken?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
QUOTE="Zwientie, post: 438146, member: 11987"]
Jammer dat het niet wat geworden is. Kon je er geen pulled beef van maken, sausje erbij om het weer een beetje smeuig te maken?
[/QUOTE]

Nee daar was het te taai voor
 
Zo zie je maar. Je mag nog zo goed kunnen bbqen maar het valt en staat toch met de kwaliteit van het vlees. Leuk dat je dit toch wilde delen. Die zwager van je tja, hoop dat hij voortaan met beter vlees aankomt of anders maar niet 😜
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ik heb het zelf ook een keer gehad met een stuk rundvlees.
Heb het vlees toen zeer fijn versneden en in soep gedaan, zo was het toch niet helemaal verloren.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Jammer, wel fijn dat je leuk bezig bent geweest.. hehe
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Creatieve middag. Helaas niet met een lekker eindresultaat.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Jammer zeg!

De lagen hebben wel echt een heel andere structuur zo te zien.

Nou ja, hopelijk toch een leuke bbq-middag gehad toch?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Jammer zeg!

De lagen hebben wel echt een heel andere structuur zo te zien.

Nou ja, hopelijk toch een leuke bbq-middag gehad toch?
Dat wel , alleen mij maag en smaakpapillen waren teleurgesteld 😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan