Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb, maar ik denk dat jullie dit wel aardig vinden. Twee weken geleden was vriendinlief een weekend weg, dus dat is een prachtig excuus om met een paar vrienden uitgebreid te bbqen en onbeschoft te zuipen (laten we er niet omheen draaien).
Bij Aalvink had ik (onder andere) 2 buikribs, 2 beefribs en 1 kg buikribs besteld. Van Bbquality had ik nog 2,2 kg picanha in de vriezer.
Zaterdagmorgen heb ik de beefribs in een rub van peper, zout en uienpoeder gezet, de ribs in een rub van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en wat rietsuiker. Het buikspek heb ik ingesmeerd met 5-spices (dat Chinese gebeuren). Ik heb een tomatenbbq-saus gemaakt en een saus op basis van appelsap, bourbon en maple syrup. Tussendoor ook nog maar een slokje bourbon gepakt, u begrijpt.
De beefribs heb ik er ongeveer 8 uur opgehad, het buikspek 7 uur, de buikribs 6 uur en de picanha ongeveer 2 uur (tot 52 graden). De bbq was ongeveer 115.
Hoe zag dit alles eruit?
Beefribs:
Buikribs:
Spekkie:
Compositie, redelijk vol dus mijn nieuwe ribbenrekje kwam goed van pas:
Na een paar uur:
Bijna klaar!
Saus:
Resultaat
Beefribs:
Spek(man wat heerlijk zacht):
Stukje buikrib met ring:
Vriend picanha:
Iets aan de taaie kant (ondanks dwars op de draad) dus dun snijden, maar een prachtige smaak:
Een prima avond! Beefribs blijven toch echt fantastisch. Ik had nog een paar stukjes spek, beefribs en buikribs over, die heb ik de dag erna nog een half uurtje in rode wijn gestoofd, het ligt nu braaf in de vriezer te wachten.
Bij Aalvink had ik (onder andere) 2 buikribs, 2 beefribs en 1 kg buikribs besteld. Van Bbquality had ik nog 2,2 kg picanha in de vriezer.
Zaterdagmorgen heb ik de beefribs in een rub van peper, zout en uienpoeder gezet, de ribs in een rub van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en wat rietsuiker. Het buikspek heb ik ingesmeerd met 5-spices (dat Chinese gebeuren). Ik heb een tomatenbbq-saus gemaakt en een saus op basis van appelsap, bourbon en maple syrup. Tussendoor ook nog maar een slokje bourbon gepakt, u begrijpt.
De beefribs heb ik er ongeveer 8 uur opgehad, het buikspek 7 uur, de buikribs 6 uur en de picanha ongeveer 2 uur (tot 52 graden). De bbq was ongeveer 115.
Hoe zag dit alles eruit?
Beefribs:


Buikribs:

Spekkie:

Compositie, redelijk vol dus mijn nieuwe ribbenrekje kwam goed van pas:

Na een paar uur:

Bijna klaar!

Saus:


Resultaat
Beefribs:

Spek(man wat heerlijk zacht):

Stukje buikrib met ring:

Vriend picanha:

Iets aan de taaie kant (ondanks dwars op de draad) dus dun snijden, maar een prachtige smaak:

Een prima avond! Beefribs blijven toch echt fantastisch. Ik had nog een paar stukjes spek, beefribs en buikribs over, die heb ik de dag erna nog een half uurtje in rode wijn gestoofd, het ligt nu braaf in de vriezer te wachten.