BasBQ
Beef en Steak

Beefrib, buikspek en jalapeno smokedbuikspek & sparerib chili

 
 
 

RdB

Kooltjesharker
Berichten
132
Afgelopen zondag de pit weer eens aangeslingerd. Beefrib, buikspek en een sparerib gegaard en een gedeelte van het spek een de sparerib gepulled/fijngesneden en door een jalapeno chili gedaan. De beefrib gerookt op hickory en later toen alles erop lag nog een chunk appelhout erop gegooid. Erg relaxed die chunks, vergeleken met dat geklooi met snippers.
De beefrib en het spek waren lekker, maar die chili! Lekker vol en smeuiig, heel erg goed. Ook de gasten waren het er over eens dat dat het beste was, iedereen heeft 3x opgeschept.

Zo'n pan boven het vuur heeft een flinke impact op de temperatuur in je ketel, die ging 15 graden om laag. Niet je nieuwe Creuset hiervoor gebruiken trouwens.
20171126_112317.jpg


Drie jalapeno's, wat Jonnie Boer's picadillo kruiden en een slok rum erdoor
20171126_171446.jpg


Blijft toch altijd feest, beefrib.
20171126_183258.jpg


Opgediend met een lekker licht pureetje van aardappel, knolselderij, ui, witlof, 100 gram boter en 1 bakje slagroom. De foto is niet zo fraai helaas.
IMG_20171126_194538.jpg
 
Lekker zeg!
 
Lekkerrrr  :) heb je het recept voor de chili ???  :)
 
Ziet er echt heeeeeel goed uit!!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heeeerlijk uit

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
De chili:
500 gram buikspek
1/2 baby back rib
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
3 jalapeno's (niet allemaal tegelijk toevoegen, steeds proeven, ze verschillen nog wel eens in sterkte)
2 theelepels Jonnie Boer's picodillo (of een vergelijkbare kruidenmix)
2 flinke uien
3 tenen knoflook
2 blikken kidney/zwarte bonen en/of mais
Een scheut rum (en nog een scheutje voor de chef)
Appelhout of je andere favo rookhout

Uien snipperen, in de pan doen met de kruiden en de jalapeno's en rustig aanbakken totdat ze kleuren. De knoflook meebakken, maar pas na een tijdje want knoflook verbrandt sneller en wordt dan bitter. Daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en de bonen erbij doen en lekker laten pruttelen.  Op de bbq krijgt het een extra rooksmaak mee maar dit kan ook gewoon op het fornuis. Zouten naar smaak uiteraard. Zonder deksel zodat het een beetje kan indampen, totdat je het dik genoeg vindt, dan de deksel erop doen.

Het buikspek insmeren met zout en wat kruiden en een uurtje of 4 a 5 garen bij 120 graden, de spare rib heb ik ongeveer 3,5 uur gegaard. Als ze gaar zijn kan je ze eraf halen, even laten afkoelen in folie en dan fijn snijden en/of pullen. Dit vlees vervolgens in de pan erbij doen en met een scheutje rum nog 45 minuten laten doorpruttelen. Mocht er teveel vocht verdampt zijn, dan kan je gewoon wat water toevoegen en even roeren.

Ook altijd wel handig dat je dit een dag eerder kan maken.

Eet ze.


 
Terug
Bovenaan Onderaan