beef welington!!
na jaren chef ramsey op tv horen schelden over beef welliington, kwam ik dit recept steeds meer tegen en dan voor op de bbq. Dit smaakte naar meer en moest getest worden. Na een aantal weken van inlezen was het gister zover. De ingredienten waren binnen. Er stond een kistje corona koud, en gaan met die banaan!
eerst bij mijn lokale slager een hele ossenhaas besteld.

deze haas woog 2,3 kilo van een belgisch blauwe rund. Voor de beef wellington heb ik het middelste stuk gebruikt. Dit woog nog bijna een kilo. De rest heb ik versneden als tournado.
De haas heb ik met peper en zout bewerkt en een beetje tijm. De haas is gebakken in roomboter totdat alle kanten bruin waren.
hierna zijn de paddestoelen de blender in gegaan. We hadden Oesterzwam en kastanje champignon. Hier hebben we nog een beetje rode ui en een teentje knoflook aan toe gevoegd, Hierna hebben we de paddestoelen droog gekookt. Helaas duurde dit vrij lang

Bij de paddestoelen hebben we nog een beetje paneermeel toegevoegd, toen dit allemaal droog was hebben we de seranoham uitgelegd op folie. De paddestoelen erover uit gesmeerd en om de haas gerold.

hierna hebben we het bladerdeeg eromheen gerold.
het geheel is weer in de koelkast gegaan, zodat we onder het genot van een corona de bbq op konden stoken. Helaas wou de weber niet echt lekker naar de 200 graden.
De beef hebben we in gesmeerd met eigeel en op de pizza steen gelegd.
na ongeveer 1,5 uur zat hij op 52 graden kern en hebben we hem er af gehaald.

De bedoeling was om hem 10 minuten te laten rusten wat erg moeilijk was
en toen kwam het moment van aansnijden en opeten................


man, man, wat is dit een lekker gerecht, het was dik geslaagd
na jaren chef ramsey op tv horen schelden over beef welliington, kwam ik dit recept steeds meer tegen en dan voor op de bbq. Dit smaakte naar meer en moest getest worden. Na een aantal weken van inlezen was het gister zover. De ingredienten waren binnen. Er stond een kistje corona koud, en gaan met die banaan!
eerst bij mijn lokale slager een hele ossenhaas besteld.

deze haas woog 2,3 kilo van een belgisch blauwe rund. Voor de beef wellington heb ik het middelste stuk gebruikt. Dit woog nog bijna een kilo. De rest heb ik versneden als tournado.
De haas heb ik met peper en zout bewerkt en een beetje tijm. De haas is gebakken in roomboter totdat alle kanten bruin waren.
hierna zijn de paddestoelen de blender in gegaan. We hadden Oesterzwam en kastanje champignon. Hier hebben we nog een beetje rode ui en een teentje knoflook aan toe gevoegd, Hierna hebben we de paddestoelen droog gekookt. Helaas duurde dit vrij lang

Bij de paddestoelen hebben we nog een beetje paneermeel toegevoegd, toen dit allemaal droog was hebben we de seranoham uitgelegd op folie. De paddestoelen erover uit gesmeerd en om de haas gerold.

hierna hebben we het bladerdeeg eromheen gerold.
het geheel is weer in de koelkast gegaan, zodat we onder het genot van een corona de bbq op konden stoken. Helaas wou de weber niet echt lekker naar de 200 graden.
De beef hebben we in gesmeerd met eigeel en op de pizza steen gelegd.
na ongeveer 1,5 uur zat hij op 52 graden kern en hebben we hem er af gehaald.

De bedoeling was om hem 10 minuten te laten rusten wat erg moeilijk was

en toen kwam het moment van aansnijden en opeten................


man, man, wat is dit een lekker gerecht, het was dik geslaagd
