BasBQ
Beef en Steak

Beef Wellington van de KJ

 
 
 

KamadoL

Vuurmaker
Berichten
81
Een van de gerechten die we met kerst hebben gegeten is Beef Wellington van de KJ.
Hierbij een kort verslagje.
Omdat we nog wat diamanthaas in de vriezer hadden liggen besloten om een Beef Wellington te maken.
Ingrediënten die we gebruikt hebben:

  • Diamanthaas
  • Enoki paddenstoelen
  • Champignons
  • Kastanje champignons
  • Ui
  • Tijm
  • Rauwe ham
  • Broodkruim
  • Bladerdeeg
  • Ei dooier
IMG_5817.JPG
IMG_5820.JPG

IMG_5821.JPG
IMG_5819.JPG


De 3 soorten chanpignons met de ui en tijm gebakken.
Zout en peper toegevoegd en gezorgd dat al het vocht eruit is.

IMG_5822.JPG


De diamanthaas kort aangebraden en vervolgens ingepakt in
  • Rauwe ham
  • champignon mengsel
  • en een laag broodkruim om het vocht uit de diamanthaas te absorberen
IMG_5823.JPG


Opgerold een nacht in de koelkast gelegd.

De volgende dag ingepakt met bladerdeeg.

IMG_5824.JPG


En nog een laag bladerdeeg bewerkt met een deegruit snijder.

IMG_5825.JPG


IMG_5826.JPG


Vervolgens op de KJ op een dome temperatuur van ongeveer 200 graden.

Tot een kerntemperatuur van ongeveer 47 graden.
Daarna laten rusten onder een laag aluminium folie.

IMG_5827.JPG


IMG_5828.JPG


Het was weer heerlijk smullen.😋(y)
 
Laatst bewerkt:
Een waar kunstwerkje heb je er van gemaakt, dat ziet er geweldig uit :love:, diepe buiging hoor (y)
 
Hoeveel kerst sfeer wil je hebben.
Wat ziet het er fantastisch uit zeg
Complimenten
 
Heel netjes gemaakt! Mooie kleur van t bladerdeeg! Klasse... Heb de 2 diamanthaasjes op elkaar gelegd (om en om)?
 
Die ziet er heel netjes uit. Vlees heeft een mooie cuisson. Top.
Dat ruitje heb je echt netjes gemaakt zo. Ik zoek al een tijdje naar die ruitsnijder. Precies om deze reden. Wil zo graag eens een wellington maken.
 
Die ziet er heel netjes uit. Vlees heeft een mooie cuisson. Top.
Dat ruitje heb je echt netjes gemaakt zo. Ik zoek al een tijdje naar die ruitsnijder. Precies om deze reden. Wil zo graag eens een wellington maken.
Thx! Wij hebben de ruitsnijder gehaald bij de Sligro.
 
Ziet er geweldig uit. Vorig jaar had ik hem ook gemaakt, maar dan in de oven (toen had ik nog geen bbq). Ik ga hem zeker nog eens maken, maar dan op de bbq :)
 
Potverdikke dat ziet er rete goed uit en zal geheid nog beter gesmaakt hebben! Mooi recept!

Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Complimenten! Knap gedaan, moelijk gerecht maar ziet er top uit!👍
Had je het bladerdeeg (de onderste laag) nog ingeprikt? En ingelast met eigeel? Of is ie er gewoon zo op gegaan en zo mooi van de Q gekomen?
 
Complimenten! Knap gedaan, moelijk gerecht maar ziet er top uit!👍
Had je het bladerdeeg (de onderste laag) nog ingeprikt? En ingelast met eigeel? Of is ie er gewoon zo op gegaan en zo mooi van de Q gekomen?
Ingekwast bedoel ik
 
Terug
Bovenaan Onderaan